Nova vest
Fudbal

Subota, 03.03.2018.

23:00

Tuga podno Vezuva – Roma gurnula Skudeto u ruke Juventusa!

Ekipa Rome deklasirala je Napoli u gostima u derbiju 27. kola Serije A i tako udaljila Napolitance od Skudeta – 4:2 (2:1).

Izvor:

Autor:

Tuga podno Vezuva – Roma gurnula Skudeto u ruke Juventusa!
Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images

Gol Paula Dibale u poslednjim sekundama derbija sa Lacijom, za minimalnu pobedu Juventusa u Rimu, dodatno je dobio na značaju pošto 'Stara dama' ima priliku da se vrati na prvo mesto na tabeli u samom finišu Kalča.

Napolitanci će ostati na prvom mestu posle ove runde, ali Juve ima sve u svojim rukama ukoliko savlada Atalantu u odloženom susretu.

Domaćin je put samopouzdanja, sa deset pobeda u nizu, ušao u duel sa 'Vučicom', a krenulo je sjajno jer je Lorenco Insinje već u šestom minutu pogodio za eksploziju na San Paolu.

Međutim, Dženin Under nastavlja sa sjajnim partijama u dresu Rimljana i u prvom napadu po kretanju sa centra poravnava rezultat – fenomenalnim lobom preko skamenjenog Pepea Rejne.

Novi šok usledio je u 26. minutu, kada je Edin Džeko fenomenalno skočio i pogodio glavom za preokret, na centaršut Aleksandra Florencija.

Bosanskohercegovački reprezentativac bio je strelac i trećeg pogotka za goste, ovoga put lepim udarcem sa ivice kaznenog, posle dodavanja našeg Aleksandra Kolarova u 73. minutu.

Debakl demoralisanih domaćina najavio je Dijego Peroti pet minuta kasnije, ali je Dris Mertens u nadoknadi vremena uspeo da ublaži poraz.

Roma je ovim trijumfom, 16. u sezoni, ponovo došla na treće mesto umesto gradskog rivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve