Nova vest
Fudbal

Subota, 03.03.2018.

20:00

Dibala u 93. minutu pokorio Olmpiko!

Ekipa Juventusa savladala je Lacio golom u poslednjim sekundama meča u jednom od dva derbija 27. kola Serije A – 1:0 (0:0).

Izvor:

Autor:

Dibala u 93. minutu pokorio Olmpiko!
Tanjug/Maurizio Brambatti/ANSA via AP

Duel na Olimpiku bio je poprilično nekvlitetatan, može se reći i dosadan, pa smo u prvom poluvremenu videli svega dva uzbuđenja.

Najbolju šansu na meču, ispostaviće se, propustio je Čiro Imobile, kada je u 23. minutu lepo šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Đanluiđi Bufon skrenuo loptu u korner, dok je pogodak Stefana Lihtštajnera nekoliko minuta kasnije poništen zbog prethodnog faula.

Drugi deo susreta bio je još manje zanimljiv, sve je ukazivalo na to da će serija od devet uzastopnih trijumfa 'Stare dame' biti prekinuta, odnosno da će Napoli dobiti šansu da protiv Rome dodatno uveća svoju prednost na čelu tabele, da bi onda na scenu stupio Paulo Dibala.

U bulvalno poslednjem napadu, sjajno je prevario dvojicu čuvara na ivici šesnaesterca, potom izdržao snažan duel sa štoperom rivala i iz pada poslao loptu u gornji desni ugao za veliko slavlje gostiju.

Sergej Milinković-Savić odigrao je ceo meč za domaće, dok Dušana Baste nije bilo u protokolu.

Lazio 0:1 Juventus #seriaa #juventus #lazio #goal @paulodybala #italy #football

A post shared by *BEST*HD*SPORT* (@best.hd.sport) on

Juve sada ima 68 bodova, jedan manje od prvoplasiranog Napolija, uz odloženi meč protiv Atalante, dok je Lacio treći sa 52.

U prvom meču kola videli smo i veoma važnu, minimalnu pobedu SPAL, koji se grčevito bori za opstanak, nad Bolonjom – 1:0 (0:0).

Gol odluke postigao je Alesandro Graci u 48. minutu, dok je svom timu u velikoj meri posao otežao Đankarlo Gonsales zaradivši crveni karton već u desetom minutu.

Domaćin je na taj način pobegao iz zone ispadanja, dok je Bolonja 12.

Derbi između Napolija i Rome kreće od 20.45 na San Paolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve