Nova vest
Fudbal

Subota, 03.03.2018.

13:45

SL: Zvezdaš Pavkov srušio Partizan na Čairu!

Niški Radnički savladao je Partizan na Čairu u derbiju 25. kola Superlige Srbije – 1:0 (0:0).

Izvor: AK

Autor: AK

SL: Zvezdaš Pavkov srušio Partizan na Čairu!
Foto: StarSport

Jedini pogodak za domaće postigao je Milan Pavkov u 75. minutu, pozajmljeni igrač Crvene zvezde, posle divnog proigravanja od strane Japanca Rjote Nome.

Ekipa Miroslava Đukića, koja je ponovo izgledala i delovala poprilično bezidejno, ostala je na samo jednom trijumfu u poslednjih šest kola nacionalnog šampionata, uz još jedan poraz i tri remija.

S druge strane, 'Meraklije' su nastavile sa sjajnim igrama, upisale su 13. slavlje, pa će i posle ove runde ostati na trećem mestu, sada sa šest bodova manje od rivala koga su porazili, a ujedno omogućili i Zvezdi da dramatičnom pobedom protiv Voždovca ode na 14 bodova razlike u odnosu na večitog rivala.

Vremenski uslovi, odnosno veoma loš teren onemogućili su nas da gledamo iole kvalitetan fudbal, a Partizan je odlučio da defanzivnog domaćina napadne preko krila, centaršutevima.

Međutim, odbrana Nišlija funkcionisaa je veoma dobro tokom celog meča, a i golman Bojan Šaranov istakao se sa nekoliko lepih i efektnih intervencija.

Najpre je zaustavio opasan pokušaj glavom Ognjena Ožegovića sredinom prvog dela igre, na ubacivanje Miroslava Vulićevića, a potom i dobar šut Sejduba Sume sa ivice kaznenog prostora.

Ipak, najboju priliku za aktuelnog šampiona propušta Nemanja G. Miletić posle deset minuta igre u nastavku, kada se neočekivano našao u ulozi centarfora, posle još jednog dobrog dodavanja Vulićevića, ali Šaranov i ovoga puta pravovremeno reaguje, izlazi na vreme i lako brani šut beka gostiju.

Delovalo je da ćemo do samog kraja gledati pokušaje crno-belih da probiju bedem domaćeg sastava, ali je jedan kontranapad dijametralno promenio situaciju na terenu.

Posle kombinacije sa Sašom Stojanovićem na sredini terena, Japac šalje divan pâs prema Milanu Pavkovu u kazneni prostor, a ovaj se bolje snalazi od Stefana Mitrovića i snažnim udarcem zakucava loptu u dalji ugao gola Vladimira Stojkovića.

Pokušao je Đukić nešto da promeni uvođenjem Saše Ilića i mladog Dušana Jovanovića, ali ni to nije donelo gotovo nikakvu promenu, pa je Radnički bez većih problema odbio još nekoliko jalovih pokušaja i zabeležio veliku pobedu.

Kraj – Nisu crno-beli uspeli ništa da promene ni u dodatnih tri minuta, pošto je odbrana Radničkog i dalje svaku opasnost otklanjala po kratkom postupku, pa je domaćin bez većih problema priveo susret kraju i upisao veliku pobedu, trijumf koji ga ostavlja u borbi za sam vrh tabele i evropsko takmičenje.

86' – Oba trenera izvršila su po dve izmene, Đukić je pokušao nešto da promeni tako što je uveo Sašu Ilića umesto Sume, a potom i uvođenjem mlađanog napadača Đorđa Jovanovića umesto Danila Pantića, ali to nije donelo nikakvu značajnu promenu na terenu. S druge strane, trener domaćih Dmitrović dodatno je ojačao sredinu terena, odnosno odbranu uvođenjem visokih igrača.

75' GOOOOOL – Delovalo je da ćemo do samog kraja gledati pokušaje crno-belih da probiju bedem Nišlija, ali je jedan kontranapad dijametralno promenio situaciju na terenu.

Posle kombinacije sa Stojanovićem na sredini terena, Noma šalje divno dodavanje prema Pavkovu u kazneni prostor, a pozajmljeni igrač Crvene zvezde bolje se snalazi od Mitrovića i snažnim udarcem zakucava loptu u dalji ugao za vođstvo domaćina – 1:0.

71' – Ritam je primetno opao kako se ušlo u poslednju trećinu susreta, Partizan ponovo nije bio dovoljno opasan posle prekida, dok se istovremeno na terenu pojavila i nervoza, pa je Pantić zapisan zbog prigovora posle diskutabilnog faula.

60' Prve izmene na meču, Dmitrović umesto Stanisavljevića uvodi Stojanovića, dok Đukić Ivanovića menja sa Jankovićem.

57' Dobar kontranapad Radničkog, ali Babić traljavo šutira sa ivice kaznenog prostora.

56' Najbolja šansa za Partizan, u ulozi centarfora našao se štoper G. Miletić, dobio je idealan pas od Vulićevića, ali Šaranov maestralno brani ove subote.

54' Gol Miletića posle centaršuta Tošića iz kornera, ali je poništen jer je lopta u letu napustila okvire terena.

49' Dobar napad Partizana, Zdjelar ubacuje loptu na desetak metara, iako jedan od najnižih na terenu Suma šutira glavom, ali Šaranov opet brani.

15:35 Kasni početak drugog poluvremena zbog navijača Radničkog. "Meraklije" gađaju golmana Partizana grudvama, pa čak i ledenicama, uprkos apelima svojih saigrača. Reprezentativni golman je bio slična "meta" i na gostovanju u Kruševcu.

45' Vulićević pada u šesnaestercu Radničkog posle duela bez lopte sa Babićem, ali Široki i njegov pomoćnik smatraju da defanzivac domaćeg tima nije povukao za dres kapitena Partizana.

41' Najbolja šansa za gol za Partizan, Suma je šutirao dva puta sa ivice kaznenog prostora, prvo ga je izblokirao Miladinović, a onda sjajno brani Šaranov.

39' Probudio se i Suma, dobro proigrava Tošića ispred kaznenog, Partizanov reprezentativac ulazi u 16, ali mu lopta beži u ključnom trenutku. Imao bi zicer.

33' Još jedan pokušaj Partizana "visokom" loptom, opet sa desne strane, ovaj put preko kapitena Vulićevića, Ožegović je gađao glavom suprotan ugao, ali je Šaranov sjajno reagovao.

* Posle inicijative Radničkog u uvodnim minutima, Partizan je preuzeo kontrolu u nastavku meča, ali nije bilo konkretnih šansi u prvih pola sata u Nišu.

27' Iako ispunjava minimalne potrebe, teren na Čairu nije baš idealan za igru, bar ne za Partizanov sistem kratkih pasova, pa crno-beli uglavnom prete kroz vazduh. Opet je centrirao Tošić, ovaj put iz slobodnog udarca, ali najbolje skače "Munja" Mićić i glavom izbija loptu u korner.

18' Pritisak crno-belih sa boka, dobijaju korner koji izvodi Tošić, R. Miletić se dobro snašao, ali je izblokira.

16' Uzvratio je Partizan, Vulićević je ubacio loptu na visinu penala, Ivanović skače najviše i šutira glavom, ali pored gola.

12' Zapretio je domaćin i iz prekida, Babić je ubacio loptu iz "skraćenog kornera", Stojković boksuje, na loptu natrčava Petrović, ali je šalje pored gola.

11' Novi kiks defanzivaca Radničkog, posle dubinskog pasa ka Ožegoviću suradili su se golman i štoper, ali je pao i napadač Partizana, pa Šaranov uspeva da pokupi loptu.

10' Izuzetno opasna situacija po gol Partizana, Pavkov je izbacio usamljenog Nomea na levoj strani kaznenog prostora gostiju, ali je on suviše oklevao prilikom centaršuta, pa je odbrana Partizana stigla da ga izblokira.

7' Prva opasna situacija i u kaznenom prostoru Radničkog, posle centaršuta G. Miletića neoprezno je reagovao Miladinović, zakačio je loše loptu glavom, ali na njegovu sreću prošla je pored stative u korner.

5' Uprkos defanzivnoj formaciji prvi prete domaći fudbaleri, Mićić je utrčao u kazneni prostor posle duplog pasa, ali mu je pobegla lopta.

14:30 U Nišu je sunčano uz prijatnu temperaturu, teren je očišćen od snega, a trener Partizana Đukić ga je uoči meča opisao kao "korektan za igru s obzirom na doba godine i vremenske prilike"

14:10 Partizan je pobedio u Nišu na prethodna dva gostovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

542 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve