Nova vest
Fudbal

Subota, 24.02.2018.

17:59

Liverpul napadačka mašinerija, Tadićeva izmena za remi "Svetaca"

Fudbaleri Liverpula nastavljaju da "buše" mreže protivnika u Premijer ligi, a u 28. kolu su pobedili Vest Hem sa 4:1.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Liverpul napadačka mašinerija, Tadićeva izmena za remi
Getty images

Sautempton Dušana Tadića je odigrao nerešeno sa Barnlijem 1:1, a Bornmut je uspeo da "vaskrsne" posle 80. minuta i od 0:2 dođe do 2:2.

Liverpul i Vest Hem su odigrali dobro prvo poluvreme u kom je Marko Arnautović imao nekoliko dobrih prilika za gol. "Čekićari" nisu poveli, a Liverpul je u 29. minutu iskoristio pad koncentracije u kaznenom prostoru protivnika.

Džan je posle kornera dao gol glavom iz neposredne blizine gola, ali je golman gostiju iz Londona na gol liniji bio markiran.

Tim rezultatom se otišlo na poluvreme, a igra se otvorila u nastavku. Lopta se u 51. minutu uz mnogo sreće u padu od Aleksa Okslejd-Čemberlena odbija do Salaha, a ovaj iz okreta pogađa ćošak za 2:0.

Na 3:0 je povisio Roberto Firmino u 57. minutu. Na sredini je petljao i izgubio loptu Žoao Mario, to je iskoristio Džan i munjevito poslao dugu loptu do Firmina koji je prošao predriblao golmana gostiju i ubacio loptu u mrežu.

Džan je samo dva minuta kasnije vratio "poklon" Vest Hemu. Kujate mu je na sredini oduzeo loptu, povukao je i prosledio do Antonija koji je precizno pogodio malu mrežu.

Antonio je dao četiri gola u pet utakmica za Vest Hem protiv Liverpula. Sada je dao gol za samo sedamdesetak sekundi na terenu, u 59. minutu.

Konačan rezultat postavlja Sadio Mane u 77. minutu posle centaršuta Robertsona. Sautempton je uspeo da izvuče nerešen rezultat protiv Barnlija, a srpski vezista Dušan Tadić je proveo 81. minut na terenu.

Njegova ekipa se od 67. minut suočavala sa zaostatkom jer je loptu u mrežu nekako ugurao Barns. Tadić je izašao, umesto njega je ušao Gabijadini i upravo on je u 90. minutu poravnao rezultat na 1:1.

Kariljo mu je dobro dodao, Gabijadini se snašao i iz okreta obezbedio bod Sautemptonu.

Do remija je uspeo da dođe i Bornmut koji je gubio 2:0 od Njukasl junajteda sve do 80. minuta. Gejl je dva puta pogađao u 17. i nadoknadi prvog dela igre, da bi Smit u 80. i Gosling u 89. uspeli da osvoje bod za Bornmut 2:2.

Brajton je pobedio Svonsi 4:1, VBA je pobedio Hadersfild sa 2:1, a ranije u toku dana je Lester remizirao sa Stoukom 1:1.

Fudbaleri Votforda pobedili su u poslednjem meču dana na svom terenu Everton sa 1:0. Jedini gol, vredan tri boda, postigao je Troj Dini u 80. minutu posle dodavanja Okake. Votford je pobedom skočio na deseto mesto, a Everton je deveti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve