Nova vest
Fudbal

Subota, 24.02.2018.

12:32

Venger "pecnuo" Pepa: Siti uspešan zbog igrača, ne zbog menadžera

Arsenal i Mančester Siti u nedelju od 17:30 igraju finale Liga kupa na Vembliju, a uoči meča Arsen Venger nije propustio priliku za provokaciju Pepa Gvardiole.

Izvor: B92

Autor:B92

Venger
Foto: Gettyimages

Francuski stručnjak poručio je Špancu da on nije zaslužan za uspeh Sitija, već njegovi igrači.

"Mislim da Gvardiola nije povisio lestvicu s ovakvim Sitijem, ipak je Barselona još uvek najbolja ekipa na svetu. Ne znam koliko je tu njegov uspeh, mi kao menadžeri možemo da utičemo na filozofiju ekipe, ali na kraju uvek presudi igrač. U modernom fudbalu, danas je sve u rukama najboljih fudbalera“.

U nedelju ’Tobdžije’ i ’Građani’ igraju finale Liga kupa.

"Moramo da ostanemo hladne glave, u finale ne ulazimo kao favoriti jer je Mančester Siti u ligi pokazao da je bolji od svih ostalih", rekao je Venger.

"Sudiće nam po broju titula koje osvojimo. Svi su nas stalno ispitivali hoćemo li da osvojimo četiri trofeja, ali ni drugim velikim ekipama to nije polazilo za rukom pa zašto bi nama? Pred nama je sada novo finale u kojem ćemo se pokazati u najboljem svetlu i, nadam se, izaći kao pobednici", rekao je Pep koji za već ima deset finala od čega je slavio u devet.

"Finala su nešto posebno, u njima presudi hrabrost igrača i njihova želja za pobeđivanjem. Najvažnije je da na kraju nemamo za čim da žalimo, kao što je bio slučaj s utakmicom protiv Vigana. Poraz je jasan znak da morate da s epopravite", zaključio je Gvardiola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve