Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.02.2018.

21:50

LE: Lacio silan i bez SMS, Ivanović najavio eliminaciju Seltika

Madridski Atletiko, kijevski Dinamo, Lacio, RB Lajpcig, lisabonski Sporting, Olimpik Lion i Zenit iz Sankt Peterburga prošli su u osminu finala Lige Evrope.

Izvor:

Autor:

LE: Lacio silan i bez SMS, Ivanović najavio eliminaciju Seltika
Tanjug/Alessandro Di Meo /ANSA via AP

Oni su se tako priključili moskovskoj Lokomotivi, pošto su 'Lokosi' je u prvom meču dana eliminisala Nicu, odnosno Viktoriji Plzen – koja je izbacio beogradski Partizan.

'Jorgandžije' su i bile najbliže prolazu među šesnaest najboljih jer su u prvom duelu sa Kopenhagenom u Danskoj slavili sa velikih 4:1, da bi posle gola Kevina Gameira već u osmom minutu revanša i sve bilo jasno, a rezutlat se do kraja nije menjao.

Andrija Pavlović odigrao je ceo meč za goste, dok je Uroš Matić susret posmatrao sa klupe.

S druge strane, Zenitu je bila potrebna pobeda od dva gola razlike protiv Seltika na svom stadionu, posle minimalnog poraza u Glazgovu, a slavlje u Sankt Peterburgu najavio je naš Branislav Ivanović već posle nekoliko minuta igre – 3:0 (2:0).

Kapiten srpske reprezentacije pogodio je za vođstvo u svom stilu, na 34. rođendan, glavom u osmom minutu, da bi prednost udvostručio Darel Kuzjajev u 27, dok je tačku stavio Aleksandar Kokorin u 61. minutu.

Navijači Lacija strepeli su posle poraza od Steaue u Bukureštu (1:0), ali su ih njihovi ljubimci umirili već posle prvog poluvremena – 5:1 (3:0).

Čiro Imobile pogodio je u sedmom i 42. minutu, a Bastos u 35, za mirno drugo poluvreme na Olimpiku. Prolaz Lacija potvrdio je Filipe Anderson posle šest minuta igre u nastavku, Imobile je kompletirao het-trik dvadeset minuta kasnije, a gosti su samo uspeli da ublaže poraz u samom finišu.

Dušan Basta odigrao je svih 90 minuta za domaćine, dok je Sergej Milinković-Savić ostao na klupi. Ista situacija bila je i u timu gostiju, Bogdan Planić odigrao je ceo meč, a Marko Momčilović bio je rezervista.

Istovremeno, Kijevljani su prošli dalje iako nisu savladali AEK pred svojim navijačima 0:0, zahvaljujući remiju u Grčkoj, dok je Bernard Traore potvrdio eliminaciju Viljareala od strane 'Lavova' na 'El Madrigalu 1:0 (0:0), posle pobede u prvom duelu (3:1).

Lider Serija A, Napoli nije uspeo da nadoknadi minus od 3:1 protiv Lajpciga u Nemačkoj – 2:0 (1:0).

Pjotr Zelinski doneo je prednost Napolitancima u 33, a Lorenco Insinje u 86. minutu najavio dramu u samom finišu, ali je bundesligaš uspeo da izdrži i ode dalje.

Konačno, najviše pogodaka viđeno je u Lisabonu, a igrači Astane uspeli su da izbegnu poraz u poslednjem meču u Evropi za ovu godinu – 3:3 (1:1).

Sporting je zatresao mrežu gostiju već posle 180 sekundi igre, kada je i bilo jasno da Kazahstanci ne mogu da sustignu i prestignu poraz od 3:1 iz prvog okršaja.

Tomasov je poravnao pred odlazak na poluvreme, da bi goleadu nastavio Bruno Fernades pogocima u 53. i 63. minutu.

Ipak, da Astana ne doživi još jedan poraz potrudili su se Tvumasi, odnosno Šomko u četvrom minutu sudijske nadoknade.

Nemanja Erić, kapiten Astane, stajao je na golu, Đorđe Despotović igrao je do 66. minuta, dok je Marko Stanojević ušao šest minuta ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve