Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.02.2018.

17:30

Ruskom huliganu preti 15 godina zatvora zbog pokušaja ubista

Ruski huligan zadržan je na Minhenskom aerodromu, gde je i lišen slobode, zbog optužbi za pokušaj ubista engleskog navijača na Evropskom prvenstvu 2016. godine.

Izvor:

Autor:

Ruskom huliganu preti 15 godina zatvora zbog pokušaja ubista
Photo by Carl Court/Getty Images

Neimenovani tridesetjednogodišnjak osumnjičen je za napad na dvadesetgodina starijeg Endrjua Bača, kome je kompletna leva strana paralizovana zbog udaraca u glavu gvozdenom šipkom u sukobu huligana dveju zemalja u Marseju pretprošlog leta, i preti mu petnaest godina zatvora.

U pitanju je navijač moskovskog Spartaka koji se zaputio na meč protiv Atletik Bilbaa u šesnaestini finala Lige Evrope.

Francuske vlasti izdale su preko deset poternica za ruskim huliganima, koji su učestvovali u povređivanju 35 Engleza, od čega dvojicu teško, koristeći tom prilikom čekiće, gvozdene šipke, kamenice...

On će biti izručen za najviše dve nedelje.

Upravo zbog incidenata širom Francuske vlade Rusije i Engleske već po okončanju Evropskog prvenstva počele su da se pripremaju za naredno leto, kada će se Svetsko prvenstvo održati upravo u Ruskoj Federaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve