Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.02.2018.

16:43

Kokeza: Akademija za nove reprezentativce već niče

Predsednik FSS Slaviša Kokeza izjavio je da Savez snažno podržava razvoj Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli.

Izvor:

Autor:

Kokeza: Akademija za nove reprezentativce već niče
StarSport

"Sigurni smo da će ova Akademija značajano podići nivo rada s mladim fudbalerima ne samo u Bačkoj i Vojvodini već u celoj Srbiji. Uslovi koje će imati mladi fudbaleri u ovoj Akademiji su na nivou najboljih evropskih i svetskih akademija", rekao je Kokeza.

On je dodao da se delegacija FSS upoznala sa svim detaljima projekta Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli.

"Akademija već niče, a od septembra primiće i prve polaznike. Mi verujemo da će među njima već biti neki budući reprezentativci", kazao je Kokeza.

Izgradnja Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli je u toku. Zemljište od oko 5,5 hektara na kome će se prostirati objekti Akademije je uređeno, a gradnja glavne zgrade stigla je do krova.

Planirano je da radovi budu završeni u avgustu, a u septembru bi Akademija trebalo da primi prvih 50 polaznika. U Akademiji će biti potpuno opremljena teretana, sauna, soba za merenje opterećenja igrača. Tu su i pomoćni tereni, od kojih tri sa veštačkom travom, a jedan će tokom zime biti pokriven.

Za razvoj ovog projekata FK TSC Bačka Topola dobila je višemilionsku donaciju Fudbalskog saveza Madjarske, koji slične projekte, u okviru prekogranične saradnje, daje i drugim zemljama u regionu, Rumuniji, Hrvatskoj, Slovačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve