Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.02.2018.

17:00

LE: Veliki promašaji koštali Zvezdu eliminacije u Moskvi!

Crvena zvezda eliminisana je u šesnaestini finala Lige Evrope od CSKA pošto su u revanšu poraženi minimalnim rezutlatom u Moskvi – 1:0 (1:0).

Izvor:

Autor:

LE: Veliki promašaji koštali Zvezdu eliminacije u Moskvi!
crvenazvezdafk.com

Jedini pogodak na meču postigao je Alan Dzagoev u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, ali se mora istaći i velika greška glavnog arbitra Žorža Souze, koji nije primetio igranje rukom Marija Fernandesa u začetku akcije.

Takođe, ekipa Vladana Milojevića i te kako će imati da za čime da žali, a pre svih Aleksandar Pešić i El Fardu Ben.

Najpre je Pešić u 81. minutu propustio daleko najbolju priliku na meču, na obe strane terena, kada je sjajno izbegao ofsajd zamku, ali nije uspeo da zahvati loptu na ivici peterca, posle idealnog centaršuta rezerviste Slavoljuba Srnića.

Međutim, na ulasku u poslednji minut ogromnu priliku propušta i novajlija sa Komorskih ostrva. Izborio se za prostor i dobio loptu u levom delu kaznenog, ali je šutnuo više cevanicom, nego stopalom, pa je ona još jednom otišla pored stative 'skamenjenog' Igora Akinfejeva.

Sam početak susreta doneo nam je opreznu i izjednačenju igru na obe strane, a delovalo je da posle prvog dela igre ipak neće biti pogodaka. Milan Borjan je zaustavio oba opasna pokušaja domaćina, dok je nedostatak razumevanja, ali i malo sreće sprečilo naš tim da on bude taj koji će prvi zatresti mrežu.

To se posebno odnosi na 41. minut, kada je Ben sa krila, u kontri tri na jedan, poslao loptu ka zatčalom i usamljenom Radonjiću na desetak metara od gola, ali Pešić nije razumeo njegovu nameru, zakačio je loptu i tako praktilčno otklonio opasnost pred golom 'Armejaca'.

CSKA je na startu drugog poluvremena odlučio da napadne i eventualnim drugim golom i definitivno reši pitanje pobednika, ali je još jednom istakao Borjan, fantastičnim refleksnom reakcijom posle pokušaja glavom strelca prvog gola sa ivice peterca.

Pored dve opisane šanse, imali su crveno-beli još nekoliko solidnih pokušaja iz opasnih situacija, ali isto tako ne treba previše da tuguju jer su bili ravnopravan rival skupocenom ruskom timu u 180 minuta u fudbala, u sezoni koji su počeli nikada ranije u klupskoj istoriji – obezbedivši 16 internacionalnih mečeva i proleće u Evropi posle tačno dve i po decenije.

Kraj – I te kako je Milojević uspeo u svojoj nameri, ali njegovi igrači nisu uspeli da iskoriste dve fenomenalne prilike. Poslednju je imao novajlija Ben, koji može da bude razočaran isto koliko i Pešić.

Na ulasku u nadoknadu vremena, Izborio se za prostor i dobio loptu u levom delu kaznenog, ali je šutnuo više cevanicom, nego stopalom, pa je ona još jednom otišla pokraj stative za kra spektakularne Zvezdine evropske 'bajke'.

87' – U želji da u poslednjih nekoliko minuta krene na sve ili ništa, Milojević na teren šalje Uroša Račića na mesto Jovičića, dok Radonjića menja Adžić.

81' – Sve je dijametralno moglo da se promeni deset minuta pre kraja meča, kada je ogromnu šansu, svakako najveću na meču za oba tima, propustio Aleksandar Pešić. Rezervista Srnić poslao je savršen centaršut na peterac, Pešić izbegao ofsajd zamku, ali onda i promašio čitavu loptu – koja odlazi pored dalje stative 'skamenjenog' Akinfejeva.

78' – Bilo je evidentno da nema šta da se čeka, pa su crveno-beli pokušali da preuzmu kontrolu, posle čega je usledio pokušaj Radonjića iz daljine, ali nedovoljno opasno. Prvu izmenu izvršio je i Milojević – Donald je izašao, a Slavoljub Srnić je ušao.

73' – Posle dva loše izvedena prekida, opasnoj situaciji pred golom CSKA našao se Pešić, posle centaršuta Branka Jovičića, ali nije lepo uspeo da je zahvati na prvoj stativi. U međuvremenu, Gončarenko je izvršio i drugu izmenu, umesto Vitinja ušao je zadnji vezni Georgi Milanov.

70' – Zvezda je uglavom posle grešaka dovodila svog golmana u opasnost, pa je tako bilo i posle greške Mičela Donalda, a isto se može reći i za napade crveno-belih jer je samo malo koncentracije nedostajalo da se dođe u šansu da se savlada Akinfejev.

67' – Posle niza udaraca iz ugla, ponovo je Borjan sprečio čist gol CSKA. Ovoga puta, čuvar mreže kanadske reprezentacije sjajnom refleksnom reakcijom zaustavio je udarac glavom Dzagoeva sa svega nekoliko metara, dok je u nastavku akcije takođe uspeo da sačuva mrežu, otevši loptu iz 'šume nogu'.

62' – Zaigralo se u brzom ritmu već posle petnaestak minuta igre u drugom delu meča, ali je CSKA bio taj koji je daleko više pretio i bio bliži da još jednom zatrese mrežu crveno-belih. Nisu to bile previše opasne šanse, osim dobrog udarca Vitinja iz daljine, koji Borjan lako zaustavlja, ali je domaćin ipak držao loptu uglavnom na polovini rivala.

55' – Prvu opasnost pred golom Akinfejeva videli smo posle centaršuta Radonjića, odnosno loše reakcije Bena koji nije uspeo da je zahvati na petercu. I da je poslao u mrežu gol bi bio poništen jer je sviran ofsajd, ali se stiče utisak da Pešić nije dirao loptu na putu ka svom kolegi iz napada.

50' – Iako je Zvezdi bio potreban pogodak, CSKA je bio taj koji je napadao od starta nastavka, da bi novu stopostotnu priliku sprečio Stojković izbacivši loptu u korner. Takođe, po igrač u oba tima dobio je javnu opomenu, najpre Le Talek, a onda i Vemblum.

45+1 – Kako to obično i biva, kazna je stigla u poslednjim trenucima prvog dela igre, u najgorem mogućem trenutku po crveno-bele, koji će sada u nastavku morati da jure gol za prolaz.

Iako deluje da je Matijas Fernandes igrao rukom u začetku akcije, s obzirom da Souza nije reagovao, slaba je to uteha za Zvezdu, pošto je Alan Dzagoev na dodavanje Kučeva sa boka sa pet metara pogodio mrežu – 1:0.

41' – Da je Pešić samo razumeo ideju Bena Zvezda bi imala prednost! Posle oduzete lopte u opasnoj zoni, Zvezda se našla u situaciji tri na dva, Ben je poslao loptu ka Radonjiću na visini penala, ali centarfor crveno-belih nije razumeo njegovu nameru, zakačio je i tako praktično otklonio opasnost pred golom Igora Akinfejeva.

35' – Ponovo je bilo opasno pred golom našeg tima, ali sada posle greške arbitara na štetu Zvezde. Borjan je išao u nameri da pokupi loptu preko Muse, koji jje pritom igrao i rukom posle čega je završio na zemlji, a Souza nije svirao faul, iako je svakako morao. Lopta je na kraju došla do Konstantina Kučaeva, koji gađa dalji ugao, a lopta prolazi tik pored stative.

31' – Istovremeno, igrači domaćeg sastava nastavili su da prigovaraju glavnom arbitru, buneći se kod gotovo svake odluke, da bi u jednom trenutku tražili i penal, na šta je Portugalac samo odmahnuo rukom.

26' – Rasplamsala se borba kako se ulazilo u poslednju trećinu prvog poluvremena, a Zvezda je imala odličnu šansu da povede. Otvorio se veliki prostor za Pešića, koji je sa levog krila na vreme uočio Bena i poslao mu loptu, ali, nažalost, zamalo iza leđa, pa su Ignašević i Berezutski nekako uspeli da ga zaustave, odnosno da ga spreče da šutira.

21' – Odmah potom, i Zvezda je imala nekoliko dobrih situacija da stigne do zlatna vrednog gola. Najpre posle prodora Nemanje Radonjića, kada odbrana CSKA interveniše u poslednji čas ispred Nenada Krstičića na ivici peterca, dok je pokušaj Aleksandra Pešića volej udarcem u nastavku akcije, sa desetak metara, takođe izblokiran.

18' – Veoma opasno moglo je da bude posle velike greške Filipa Stojkovića, ali je pomoćni arbitar u nastavku akcije signalizirao ofsajd, iako ga nije bilo, i tako sprečio Musu da se nađe u situaciji '1 na 1' sa Borjanom.

10' – 'Armejci' su prvu priliku da zaprete Milanu Borjanu imali posle prekida, ali je Damijan le Talek na vreme intervenisaoi stvorio mogućnost kontranapad svog tima. Ipak, samo dva minuta kasnije CSKA je imao najbolju šansu u dosadašnjem toku susreta – Ahmed Musa je dobio loptu na ivici kaznenog, povukao je i potom želeo da uposli Pontusa Verbluma sa ivice peterca, ali je golman našeg tima to sjajno pročitao i presekao pâs.

5' – Zvezda je u prvih pet minuta držala loptu u svom posedu i pokušavala preko krila da stigne do prve prilike na meču, ali sem nepreciznog pokušaja El Fardua Bena pravih uzbuđenja nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1180 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d