Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.02.2018.

13:45

Preokret Partizana u Lučanima posle dva isključenja Mladosti!

Fudbaleri Partizana pobedili su posle preokreta Mladost u Lučanima u utakmici 23. kola Superlige Srbije 2:1 (0:0).

Izvor: B92

Autor:B92

Preokret Partizana u Lučanima posle dva isključenja Mladosti!
Starsportphoto

Partizan je gubio protiv izuzetno borbene ekipe Mladosti sve do finiša utakmice, ali je preko Marka Jevtovića i Šatara koji je postigao autogol, došao do važnog trijumfa.

Tom preokretu prethodila su dva isključenja Lučancima – prvo je Tumbasević zbog ne baš jasnog udaranja dobio drugi žuti karton, da bi sudija Aleksandar Vasić isključio i Jovanovića, koji je zbog prigovora zaradio dve brze javne opomene.

Duel u Lučanima počeo je dobrim pokušajem Sejdube Sume posleg koje smo očekivali zanimljivu utakmicu, ali prvo poluvreme je bilo sve samo ne interesantno. Ne baš sjajan teren i hladno vreme uticali su na igrači, koji nisu bili previše kreativni, pa osim usputnih i nepreciznih pokušaja, nije bilo dobrih prilika.

Kod gostiju su svoje udarce okušali Ivanović, Urošević i Đerlek, nisu bili precizni, dok je za Lučane vredan pažnje bio šut Predraga Pavlovića iz rane faze utakmice.

Posle dvadesetak minuta u drugom delu ništa nije nagoveštavalo da ćemo dobiti neverovatnu završnicu u Lučanima, ali je u 70. minutu Pavlović iskoristio loše istrčavanje Stojkovića. Lopta je došla do domaćih fudbalera, pa zatim i do napadača, koji sigurno šalje loptu u praznu mrežu jer čuvar mreže Partizana nije stigao da se vrati.

Miroslav Đukić sve karte bacio je na napad, u 84. minutu Tumbasević je zaradio drugi žuti karton zbog ne baš jasno vidljivog udaranja Miletića, da bi samo dva minuta kasnije Partizan izjednačio.

Drugi Miletić je pronašao usamljenog Jevtovića u kaznenom prostoru, čuvari su ga zaboravili, a on rutinski pogodio donji desni ugao.

Petar Jovanović se tada iznervirao, zbog prigovora je dobio dva brza žuta kartona i Mladost je ostala sa devetoricom. U sledećem napadu usledio je šok za Lučance – Vulićević je centrirao, a Šatara u nameri da interveniše nisko pokupio loptu glavom i poslao je u svoju mrežu za 1:2.

Posle ovog trijumfa Partizan je stigao do 51. boda i sada ima devet manje od prvoplasirane Crvene zvezde, dok je Mladost deveta sa 30 bodova.

Tok meča:

KRAJ UTAKMICE – Mladost je vodila protiv Partizana, ali su crno-beli nekako uspeli da preokrenu posle dva isključenja domaćih igrača.

89’ Gooool – Partizan preokreće u Lučanima! U 89. minutu Partizan je poveo autogolom Šatare. Vulićević je centrirao, a defanzivac Mladosti u nameri da interveniše nisko pokupio loptu glavom i poslao je u svoju mrežu za 1:2.

87’ Mladost ostaje sa dva igrača manje! Strasti se nisu smirile, od prethodnih situacija, a Petar Jovanović dobija crveni karton. Sudija Vasić dao je dva brza žuta kartona Jovanoviću zbog prigovora i Mladost je ostala sa devetoricom.

86’ Gooool – Partizan dolazi do izjednačenja! Samo dva minuta pošto su ostali sa igračem više, gostujući igrači su izjednačili. Nemanja Miletić je idealno centrirao sa desne strane, Mladost je zaboravila Jevtovića u srcu kaznenog prostora, ovaj primio i rutinski savladao Rosića za 1:1.

84’ Mladost ostaje sa igračem manje! Janko Tumbasević dobija drugi žuti karton i Lučanci ostaju sa desetoricom. Opet na snimku nije bilo jasno da li je laktom udario Miletića u lice, ali mu je sudija Vasić dao drugi žuti i on će morati da poslednjih nekoliko minuta gleda iz tunela.

82’ Ko zna koji prodor po desnom boku, Miletić nekako uspeva da vrati loptu u kazneni prostor, Jevtić pravi faul.

80’ Apsolutno ništa aktuelni šampion nije uspeo da uradi po primljenom golu, sledećih 10 minuta igralo se baš onako kako odgovara domaćinima. Pantić ošto startuje na protivničkoj polovini i dobija žuti karton.

77’ Prva izmena i u redovima Mladosti – Golubović prepušta svoje mesto Badara Bađiju.

70’ Goooool – Mladost vodi protiv Partizana! Vladimir Stojković je napustio kazneni prostor kako bi intervenisao glavom, lopta je opet došla do domaćih fudbalera, pa zatim i do Predraga Pavlovića, koji sigurno šalje loptu u praznu mrežu jer čuvar mreže Partizana nije stigao da se vrati.

68’ Prva velika šansa za Partizan! Tek nakon 68 minuta gosti su kreirali prvu dobru šansu. Počelo je dobrim centaršutem Vulićevića, Rosić je intervenisao ispred Tavambe, da bi akciju završio Pantić udarcem sa distance posle dva lažnjaka. Lopta je otišla pored desne stative.

67’ Sve karte Đukić baca u napad, vrši poslednju izmenu i umesto Đerleka uvodi Marka Jankovića.

65’ Konačno su ’crno-beli’ došli do malo prostora u kaznenom prostoru protivnika – prvo je Tavamba dva puta neuspešno centrirao sa desne strane, a onda se on našao u polušansi. Imao je jednog igrača ispred sebe, nije uspeo da ga prevari i Partizan je dobio samo korner. Nakon udarca iz ugla Pantić je snažno šutirao, opet preko gola.

57’ Tavamba pokušava atraktivno, preko glave, bez većeg uspeha.

55’ Mladost traži penal! Golubović se odjednom našao iza odbrane gostiju i pokupio loptu ispred Miloševića, nakon čega je pao. Ni na usporenom snimku nije moglo dobro da se vidi da li je došlo do kontakta, čini se da nije, a sudija Vasić je odmahnuo rukom.

53’ Druga izmena u Partizanu – mladi Đorđe Jovanović menja imenjaka Ivanovića. ’Crno-beli’ prelaze u mnogo ofanzivniju formaciju.

51’ Dobro je krenula kontra Lučanaca po levoj strani, malo je falilo da domaći uđu u veliku šansu, ali je Miletić odlično reagovao i otklonio opasnos u poslednjoj sekundi.

47’ Sa ’Bambijem’ je Partizan mnogo konkretniji i kreativni i, kako je on ušao, težište napada se preselilo na desni bok. Odatle je lopta stigla do Tavambe, ovaj odložio do Jevtovića koji šutira sa 20 metara, pored desne stative.

46’ Miroslav Đukić odmah je reagovao posle lošeg poluvremena – umesto Sume ulazi Zoran Tošić.

KRAJ POLUVREMENA – apsolutno ništa što bismo mogli da zabeležimo iz prvih 45 minuta, rezultat je 0:0.

41’ Sada pokušava Đerlek sa ivice šesnaesterca – i on nije baš precizan.

38’ Igra se obično odvijala između dva kaznena prostora, gosti su u nekoliko navrata uspevali da se približe, ali ne i da zaprede. Pantić je proigrao Ivanovića, ovaj šutirao iskosa sa desne strane, daleko iznad prečke gola Mladosti.

28’ Domaći su se malo oslobodili pritiska – uputili su domaći šut u okvir gola, lopta je nekog na putu do Stojkovića zakačila, ali je on bez problema reagovao.

24’ Pokušavali su ’crno-beli’ sa oba boka, sada je sa levog pokušao Slobodan Uroševič, da bi njegov preslab udarac blokirao Pavlović.

13’ Tri minuta kasnije sa distance pokušava Đerlek, golman Rosić lako brani.

10’ Nastavio je Partizan da pritiska, ali nije bilo velike šanse – Suma je izveo skraćeni korner sa leve strane, najviši u skoku bio je Urošević, ali nije bio precizan.

8’ Četiri minuta kasnije uzvratili su domaći – Predrag Pavlović dobio je povratnu sa desnog boka, opalio iz kaznenog prostora, Danilo Pantić je stigao da izblokira taj šut i skrene loptu u korner.

4’ Iako je u Lučanira poprilično hladno, Partizan je vrlo brzo stigao do prve prilike. Sejduba Suma je sebi obezbedio prostor ispred šesnaesterca, šutirao sa nekih 18 metara, ali je njegov udarac izblokiran i otišao je malo pored desne stative.

1’ Utakmica u Lučanima je počela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

748 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve