Slučaj "Skenderbeg" – Albanci prete smrću članovima UEFA

Inspektori Evropske fudbalske unije (UEFA) koji su radili istragu na slučaju nameštanja mečeva albanskog kluba Skenderbeg dobili su anonimne pretnje smrću.

Izvor: B92 Svet, Albanija
Podeli
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

UEFA ne prašta nameštanje – Skenderbeg 10 godina bez takmičenja

Ova informacija saopštena je na zvaničnom sajtu te organizacije, a reagovao je i prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin.

"Inspektori koji su radili na slučaju nameštanja mečeva Skenderbega dobili su pretnje smrću kako bi odustali od gonjenja. Ove pretnje nas neće zastrašiti i udaljiti od nastavka istrage jer je UEFA u odlučnoj borbi protiv nameštanja", istakao je Čeferin.

Albanski mediji pre dva dana najavili si da Skenderbeg čeka najveća kazna u istoriji fudbala zbog nameštanja rezultata u sezoni 2015/2016 u šampionatu i Ligi Evrope – suspenzija na 10 godina i novčano milion evra.

"Nikada nećemo dozvoliti da osoblje UEFA budu predmet pretnji nekog trećeg lica. Oni imaju potpunu podršku", dodao je Slovenac.

Disciplinska komisija pokrenula je ovaj postupak jer je Skenderbeg bio pod sumnjom da je u sezoni 2015/2016 nameštao utakmice u albanskom prvenstvu, ali i u Evropi.

Zbog toga je već bio izbačen iz evropskih tamičenja u sezoni 2016/17, ali istraga se nastavila pa je ove godine i donesena ova rigorozna kazna.

Albanski mediji otkrili su i imena evropskih klubova protiv kojih je Skenderbeg nameštao, a to su – Sporting, Lokomotiva Moskva i Dinamo Zagreb.

strana 1 od 2 idi na stranu