Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.02.2018.

20:15

LŠ: Real surovo nokautirao PSŽ, het-trik Manea za četvrtfinale

Fudbaleri Real Madrida savladali su Pari Sen Žermen sa 3:1 u derbiju osmine finala Lige šampiona, dok je Liverpul razbio Porto rezultatom 5:0.

Izvor: B92

Autor:B92

LŠ: Real surovo nokautirao PSŽ, het-trik Manea za četvrtfinale
Foto: Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Iako su bili podređeni u većem delu susreta, aktuelni šampioni su nokautirali ‘Svece’ i na revanš idu sa dva gola viška, a ‘Crveni’ već sada mogu da slave plasman u četvrtfinale.

Revanš utakmice na programu su 6. marta u Parizu, odnosno Liverpulu.

Ponovo će Unaj Emeri sanjati Španiju, nakon senzacionalnog poraza u Barseloni prošle sezone, njegov sastav je i sada imao sve u svojim rukama.

Parižani su bili bolji na ‘Santjago Bernabeuu’, imali nekoliko velikih prilika da dokusure rivala, ali nisu uspeli. Poveli su nakon pola sata igre golom Rabioa – sa desne strane centrirao je Mbape, Kavani je lepo propustio, Naćo je reagovao ispred Nejmara, ali je lopta ostala na penalu. Na nju je natrčao Rabio i prebacio Navasa za 0:1.

Međutim, u finišu poluvremena sudija Roki svirao je penal zbog faulo Lo Selsa nad Krosom, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Kristijano Ronaldo.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi u nastavku šampion Francuske prezueo potpunu inicijativu i mogao do gola u više navrata. Predvođeni Nejmarom ‘Sveci’ nisu uspeli da zadaju konačan udarac, pa je kazna stigla u finišu.

Prvo je Ronaldo, uz mnogo sreće i posle očiglednog faula nad Kimpembeom preokrenuo, a samo tri minuta kasnije Marselo je iskoristio novo ubacivanje Asensija sa levog boka i doneo +2 – branilac titule ima sjajnu situaciju pred revanš.

Liverpul je odigrao fantastičnu utakmicu na Dragau – izuzetno je koristio svaku grešku rivala, kontre i polukontre su funkcionisale sjajno i upravo su tako postigli dva gola.

Bedem rivala probili su uz malo sreće jer je karambol nakon prodora Vajnalduma stigao do usamljenog Manea u 25. minutu, a ni golman Sa se nije baš istakao. Samo četiri minuta kasnije stativa je sprečila Milnera da postigne izuzetan pogodak, ali je odbitak pokupio Salah i majstorski se ušetao u gol.

Drugi deo igre doneo je mnogo prostora gostima, pa su Mane i Firmino kaznili tri loše reakcije na sredini terena i već odvedili tim u četvrtfinale.

FC Porto 0:5 Liverpool #fcporto #liverpoolfc @roberto_firmino @sadiomaneofficiel

A post shared by *BEST*HD*SPORT* (@best.hd.sport) on

Tok mečeva:

KRAJ – Real Madrid je slavio u derbiju protiv PSŽ sa 3:1 i to nakon preokreta, dok je Liverpul rešio posao sa 5:0 u Portu.

89’ MADRID – nova šansa za Mbapea! Mogao je brzonogi napadač da vrati rezultatski svoj tim u igru. Pobegao je po levoj strani, ali preslabo šutirao i kostarikanski golman je odbranio.

86’ MADRID – Gooool, nokaut Reala u finišu! Opet su Parižani dozvolili da im akcija prođe po levoj strani. Asensio je vratio oštru povratnu loptu u srce kaznenog, na nju je naleteo Marselo i uz još jedan odbitak prevario Areolu.

85’ PORTO – Gooool, petarda Liverpula na ‘Dragau’! Sadio Mane je kompletirao het-trik izuzetnim udarcem sa dvadesetak metara!

83’ MADRID – Gooool, ni iz čega, Real preokreće preko Ronalda! Posle jednog napada preko rezerviste Asensija, činilo se da su gosti otklonili opasnost, ali je lopta stigla do igrača Reala. Prethodno je Ronaldo napravio očigledan faul nad Kimpembeom, sudija Roki nije reagovao i upravo je Portugalac uz mnogo sreće kolenom ubacio odbitak u mrežu – 2:1.

77’ PORTO – prilika za Liverpul! Iz laganog ritma igrači u narandžastim dresovima stižu do prilike, sada ipak Firmino nije stigao da dobro zahvati centaršut sa desne strane.

77’ MADRID – Real uzvraća preko Bejla i Ronalda, ovoga puta samo korner.

76’ MADRID – velika šansa za Francuze! Momci u crnim dresovima preuzeli su potpunu kontrolu nad utakmicom. Berćiće i Nejmar su kombinovali po levoj strani, bek je oštro gađao suprotni ugao, ali niko nije stigao da skrene loptu u mrežu.

72’ MADRID – obojica trenera napravila su po jednu izmenu, PSŽ je imao dva opasna napada – jedan je upropastio Nejmar lošim dodavanjem, a drugi nisu iskoristili Alves i Mbape.

69’ PORTO – Gooool, Liverpul je razbio Portugalce! Nisu mogli igrači u plavo-belim dresovima da se nose sa polukontrama rivala. Opet ih je jedna izgubljena lopta na sredini koštala – ekspresno su je prebacili na levu stranu, Milner je vratio povratnu do Firmina koji lako pogodio bliži ugao.

66’ PORTO – prvi kakav-takav napad Portugalaca od trećeg gola Liverpula. Marega je prošao po levoj strani, oslobodio se čuvara, ali je loše poslao loptu ka saigračima.

64’ MADRID – Madriđani su tražili drugi žuti karton zbog simuliranja Nejmara, ali su u sledećem napadu dobili dobru šansu iz slobodnjaka nakon što je Modrić inscenirao prekršaj. Rabio je čak dobio i žuti karton.

61’ MADRID – koliko god da je PSŽ konkretniji, Real ima veći posed i steže obruč. Opet je Isko u centru pažnje – pokušava oštrim centaršutem po zemlji da u petercu uposli Benzemu, ali je lopta bliža golmanu.

55’ MADRID – sada su gosti tražili penal! Odlično je Alves prošao po strani, vratio povratnu do Rabioa, čiji udarac rukom blokira Serhio Ramos. Sudija Roki je samo odmahnuo rukom.

53’ PORTO – Gooool, Liverpul je verovatno završio posao! Posle početne ofanzive domaćina, sevnula je kontra ’crvenih’. Salah do Firmina, njegov šut brani golman, ali odbitak prihvata Mane i šalje ga u mrežu – 0:3.

49’ MADRID – sjajna prilika za PSŽ! Francuski prvak je započeo kontranapad preko Lo Selsa, koji odlično proigrava Nejmara. Brazilac je imao mnogo vremena da se namesti, idealno proigrao Mbapea na drugoj strani, ali njegov pokušaj brani Navas.

48’ MADRID – aktuelni šampion Evrope krenuo je ofanzivnije, obično napadao preko Iska, ali bez šanse.

POLUVREME – u Madridu rezultat je 1:1, dok Liverpul vodi 0:2 u Portu.

44’ PORTO – šansa da Porto smanji rezultat! Soareš je izdržao duel sa čuvarom, lepo gađao, ali bio zamalo neprecizan.

44’ MADRID – penal za Real! Odlična reakcija Areole dovela je do kornera koji su Madriđani brzo izveli. Lopta je došla do Krosa koji je ušao u kazneni, Lo Selso mu je stavio ruku na rame, a on jedva čekao da padne. Sudija Roki još je brže pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Ronaldo za 1:1.

44’ MADRID – neverovatna odbrana Areole! Fenomenalno je Kros gađao, golman francuske ekipe još bolje reagovao.

38’ MADRID – ponovo dve šanse u istom minutu! Berćiće je opet nepotrebno komplikovao i Ronaldo je oteo loptu. Hteo je sam da reši napad, ali je šutirao visoko preko gola. Na drugoj strani opet je uzvratio raspoloženi Nejmar. Krenuo je u solo prodor, dodao do Kavanija, a njega su igrači Reala izblokirali i sigurno spasli drugi pogodak Parižana.

33’ MADRID – Goooool, Parižani vode na ’Santjago Bernabeuu’! Prvi put od početka meča Mbape je prošao po desnoj strani i uputio centaršut ka Kavaniju. Urugvajac je lepo propustio, Naćo je reagovao ispred Nejmara, ali je lopta ostala na penalu. Na nju je natrčao Rabio i prebacio Navasa za 0:1.

29’ PORTO – Goooool, Liverpul ekspresno do 0:2! Opet je pritisak urodio plodom, loptu je prihvatio Milner i lepo gađao sa ivice kaznenog prostora, pogodivši stativu. Odbitak je srećno prihvatio Salah, odlično se snašao i zatresao mrežu.

28’ MADRID – velike šanse na obe strane! Prvo je Nejmar nanizao nekoliko protivničkih igrača i okliznuo se u odsudnom trenutku, kada je sevnula neverovatna kontra Madriđana. Marselo je fantastičnom loptom proigrao Ronalda, on imao 1 na 1, ali je pogodio golmana Areolu pravo u lice.

26’ MADRID – slobodan udarac za Real. Lo Selso je neobjašnjivo pogrešio i potom oborio Iska. Ronaldo je šutirao, ali preko gola.

25’ PORTO – Goooool, Liverpul vodi u gostima! Loše izbacivanje golmana Porta, lopta je stigla do Vajnalduma koji je pokušao da šutira. Dogodio se karambol, ona je stigla do Manea koji gađa suprotni ugao i uz mnogo sreće postiže važan pogodak.

22’ PORTO – nastavlja Liverpul sa napadima, sada centaršut sa levog boka, bez ozbiljnije šanse.

20’ PORTO – kakva šansa za Liverpul! Gosti iz Engleske sjajno su kombinovali na nekih 30 metara od gola, lopta je stigla do usamljenog Salaha koji je bio u izuzetnoj situaciji. Želeo je da bude nesebičan i proigra saigrača, ali je pogrešio.

10’ PORTO – prva šansa za domaćina! Otavio je prihvatio loptu na nekih 13-14 metara, šutirao iz dobre sitauacije, ali ga je jedan od trojice obližnjih čuvara izblokirao.

8’ MADRID – oštar duel Marsela i Danija Alvesa, posle kojeg je bek Reala ostao na travi. Bio je u bolovima, ali se oporavio posle intervencije lekarskog tima

7’ MADRID – uzvraća i PSŽ! Nejmar posle nekoliko driblinga pronalazi Berćićea. Ovaj je imao prostora na levoj strani, ali je loše šutirao i propala je prva prilika.

6’ PORTO – nakon uvodnog opipavanja snaga, Marega pravi oštar faul i sudija Orsato mora da reaguje.

5’ MADRID – velika šansa za Real! Fantastičnim prodorom Marselo je omogućio korner svojoj ekipi. Posle akcije iz ugla, Kros je lepo gađao suprotni ugao. Areola je kratko odbio, Verati je hteo da izbije i zamalo zatresao sopstvenu mrežu.

3’ MADRID – prvi preti Real! Dugu loptu dobio je Ronaldo, pokušao iz prve sa desnog boka, ali je lopta otišla pored stative.

1’ MADRID – posle duela sa Kimpembeom, Toni Kros je tražio penal, ali je dobro prošao jer nije kažnjen žutim kartonom zbog simuliranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

462 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d