Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.02.2018.

18:20

Zvezdina odbrana – nepremostiva prepreka za CSKA

Fudbaleri Crvene zvezde imaju aktivan rezultat u dvomeču sa ekipom CSKA.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezdina odbrana – nepremostiva prepreka za CSKA
Starsportphoto

Igra koju su prikazali u prvoj zvaničnoj utakmici u 2018. godini može da ohrabri sve navijače pred put u Moskvu koji ekipu očekuje sledeće nedelje.

Rezultat utakmice šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i CSKA posebno dobija na značaju kada se zna da je Zvezda pokvarila fantastičan skor koji na evropskim gostovanjima ima moskovska ekipa.

Da izabranici Vladana Milojevića nisu imali nimalo lak zadatak pokazuje činjenica da je pre meča sa Crvenom zvezdom ekipa CSKA mogla da se pohvali impozantnim podatkom. Na poslednih pet evropskih gostovanja fudbaleri moskovske ekipe zabeležili su čak četiri pobede protiv izuzetno jakih ekipa, a kada izgube to se dešava samo od najboljih. Takođe, svim svojim protivnicima na ovih pet susreta dali su barem jedan gol, ali na Marakani u tome nisu uspeli.

Taj podatak dodatno govori o odličnoj partiji koju su pružili srpski fudbaleri. Posebno se istakla odbrambena linija jer statistički najveće indekse u celom timu imaju desni bek Filip Stojković, golman Milan Borjan koji odličnim intervencijama nastavlja da uliva sigurnost čitavoj ekipi, kao i štoper Vujadin Savić. Odličan posao ispred gola kompletirali su sigurnim intervencijama Damjan Le Talek i Milan Rodić.

U meču sa Crvenom zvezdom CSKA je bio jači za napadača Musu, koga nisu imali kao dodatnu snagu u prethodnim susretima. On je u zimskom prelaznom roku došao u moskovski klub iz Lestera, a domaći fudbaleri su ga odlično zaustavili na debiju i time pokazali sav kvalitet koji poseduju. Poslednja linija crveno-belog tima ne preuzima sve zasluge za to, kako je istakao štoper Damjan Le Talek odbrana kreće od napadača i upravo je taj timski duh bio je glavna snaga ekipe na jučerašnjem susretu.

Na svojim prethodnim evropskim gostovanjima Moskovljani su bili bolji od trenutno drugoplasirane ekipe grčke lige AEK-a sa 0:2, potom su sa 0:1 pobedili lidera švajcarske lige Jang Bojs. Istim rezultatom bili su bolji i od aktuelnog šampiona Švajcarske Bazela. Sa 2:1 moskovski tim pobedio je Benfiku. Treba imati u vidu da je jedini poraz u tom nizu CSKA zabaležio u susretu sa Mančester junajtedom, a da je malo falilo da rezultat bude drugačiji govori i činjenica da je moskovska ekipa na odmor otišla sa prednošću od jednog gola.

Ovi podaci jasno ukazuju na kvalitet Zvezdinog protivnika. Međutim, Milojevićevi igrači su bili na visini zadatka i jedina su ekipa koja nije primila gol od izuzetno jakog moskovskog CSKA. Zato možemo da očekujemo da Zvezdin odbrambeni bedem ne popusti ni u revanš meču, a da u Moskvi realizacija bude na višem nivou i time srpski fudbaleri obezbede sebi mesto među 16 najboljih ekipa u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d