Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.02.2018.

13:00

LŠ: Novi sudar Ronalda i Nejmara, Liverpul na "Dragau"

Posle zimske pauze nastavlja se borba za trofej Lige šampiona, a u sredu su na programu mečevi Real Madrid – Pari Sen Žermen i Porto Liverpul.

Izvor: B92

Autor:B92

LŠ: Novi sudar Ronalda i Nejmara,  Liverpul na
Getty Images

U utorak je bilo zanimljivo, fudbaleri Juventusa i Totenhema remizirali su 2:2 posle drame Torinu, dok je Mančester Siti ubedljivo slavio u Bazelu 4:0, u prvim mečevima osmine finala LŠ.

Derbi osmine finala Lige šampiona svakako je sudar branioca trofeja Real Madrida i jednog od pretendenata da ga nasledi na tom mestu Pari Sen Žermena sa pažnjom na susret dve najveće zvezde Kristijana Ronalda i Nejmara.

Nejmar, najskuplji fudbaler u istoriji sa 222 miliona evra, posle samo sedam meseci vraća se u Španiju gde je sa velikim uspehom nosio dres Barselone, ali sada ne teren najvećeg rivala - u Madrid.

Zanimljivo da se brazilski napadač, strelac 28 golova ove sezone, baš uoči susreta dva tima dovodi u vezu sa prelaskom u Real što bi mogao da bude motiv više da pokaže, pored uspeha PSŽ-a, zašto ima ambicije da upravo Ronalda zameni na mestu najboljeg igrača sveta, možda čak i u kraljevskom klubu.

"Imamo mnogo velikih fudbalera, ali naš lider na terenu je Nejmar", pozvao je trener Enai Emeri Nejmara da se pokaže u najboljem stilu na stadionu Santijago Bernabeu.

Sa druge strane, glavna opasnost krhkoj odbrani PSŽ je Ronaldo, koji je napravio odličnu uvertiru u njegovom omiljenom takmičenju pošto je dao het-trik u prethodnoj pobedi nad Sosijedadom 5:2.

"Uvek gledam da budem na visokom nivou, ali nekad stvari nisu kakve bismo voleli", rekao je Ronaldo, rekorder sa 114 pogodaka u elitnom takmičenju.

U senci tog duela sutra se sastaju Porto i Liverpul na Dragau, na terenu trenutnog lidera portugalskog prvenstva

Jasno je da je favorit Liverpul, uprkos tome što igra promenjivo i ove sezone, ali nikako ne bi smeo da potceni ekipu sa velikim iskustvom igranja u završnici Lige šampiona.

Opis: Liverpul je favorti u dvomeču s Portugalcima, a za meč na Dragau kec je 2,95, iks 3,35, a dvojka 2,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za ovu utakmicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d