Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.02.2018.

20:00

LŠ: Iguain tragičar posle 2 gola, Siti već u 1/4F

Fudbaleri Juventusa i Totenhema remizirali su 2:2 posle drame Torinu, dok je Mančester Siti ubedljivo slavio u Bazelu 4:0, u prvim mečevima osmine finala LŠ.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

LŠ: Iguain tragičar posle 2 gola, Siti već u 1/4F
Foto: Getty images

Delovalo je da će "Stara dama" već u prvom meču završiti posao u jednom od derbija runde, nakon što je Gonsalo Iguain postigao dva gola u prvih osam minuta.

Međutim, krajem prvog poluvremena Hari Kejn uspeva da smanji rezultat obišavši Đanluiđija Bufona, da bi se u nadoknadi poluvremena dogodio ključni detalj meča.

Iguain je imao priliku da stavi tačku na dvomeč i postigne het-trik, ali je Argentinac pogodio prečku iz drugog penala na utakmici.

To je skupo koštalo domaćina jer je sredinom drugog poluvremena Kristijan Eriksen takođe nadmudrio Bufona i sjajnim golom iz slobodnog udarca pogodio za 2:2, za blagu prednost uoči revanša.

Juventus je do ove utakmice primio samo jedan gol na 16 utakmica u Ligi šampiona, na ovoj "čak" dva.

S druge strane, već je sve rešeno u dvomeču Sitija i Bazela, "Građani" su sjajnu formu iz Premijer lige prelili i na LŠ i za desetak minuta izborili četvrtfinale takmičenja.

Ilkaj Gindoan, Bernardo Silva i Serhio Kun Aguero su u periodu od 14. do 23. minuta tresli mrežu Bazela, a tačku na sjajno veče Engleza na St Jakobsu stavio je Gindoan drugim golom na meču, sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Revanš susreti ovih timova su 7. marta u Londonu, odnosno Mančesteru.

Tok mečeva:

74' BAZEL Malo je nedostajalo da Gindoan stigne do het-trika. Imao je zicer nemački vezista, uhvatio je volej, ali je Vaclik sjajno intervenisao.

69' TORINO GOOOOOL! Može se slobodno reći čudo u Torinu! Totenhem je izjednačio na 2:2, a Juve je u prethodnih 16 utakmica primio samo jedan gol. Kristijan Eriksen je savladao Bufona iz slobodnog udarca. Iskusni Italijan je čekao šut preko živog zida, a Danac ga je prevario i poslao nisku loptu u njegov ugao.

67' BAZEL Švajcarci pokušavaju da se vrate, igraju izuzetno ofanzivno, što im donosi tri dobre šanse u dva minuta. Međutim, prvu propšta Oberlan šutom glavom pored gola, a potom Ederson beleži dve intervencije.

58' TORINO Loris spasava gol Totenhema. Bernardeski se izborio za šut sa ivice kaznenog prostora, sjajno je gađao dalji ugao, ali je odlično reagovao golman Spursa i loptu izbacio u korner. Mandžukić posle centaršuta iz ugla šutira glavom sa pet metara, ali pravo u Francuza.

54' BAZEL GOOOOOL! Siti vodi 4:0! Akcija je krenula iz odbrane "građana", Aguero je loptu približio kaznenom prostoru, prosledio je do Ilkaja Gindoana koji se sjajnim lažnjakom oslobađa igrača ispred sebe, a onda fanastičnim udarcem je plasira uz desnu stativu.

49' BAZEL Jedna od retkih prilika za domaćina, Mohamed Eljunusi je šutirao sa ivice kaznenog, ali Ederson odlično reaguje.

45+1 BAZEL Penal za Juventus! Iguain pogađa prečku! Daglas Košta je sjajnim prodorom prisilio Dejvisona Sančesa na nezodovoljen start u svom kaznenom prostoru. Iguain je dobio idealnu priliku za het-trik, ali je Argentinac pogodio okvir gola.

37' BAZEL Nova gol šansa za Siti, ovaj put De Brujne je pokušao sam da zatrese mrežu, šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali lopta prolazi za malo preko gola.

* Kejn je izjednačio engleski rekord po broj golova u LŠ u jednoj sezoni sa sedam. To je u sezoni 2008/2009 učinio još Stiven Džerard.

35' TORINO GOOOOOL! Totenhem uzvraća udarac! Spursi su ukrali loptu u sredini terena, Ali je brzo reagovao i poslao je iza leđa Juventusove odbrane do uvek spremnog Harija Kejna, koji se Bufona ovaj put rešava tako što ga je obišao i postao jedan od retkih koji je zatresao mrežu "Stare dame" u LŠ poslednjih godina.

33' BAZEL Imao je domaćin sreće, golman Vacke je uspeo da zaustavi odličnu kombinaciju Silve i Sterlinga i izbaci loptu u korner.

30' TORINO Još jedna dobra kombinacija Pjanića i Iguaina, ali Argentinac ne uspeva da stigne do het-trika. Lopta odlazi za malo pored gola.

26' TORINO Totenhem je imao dobru šansu da se vrati u meč, Eriksen je ubacio loptu na peterac, mogi su videli loptu u golu kada su shvatili da će Hari Kejn da šutira glavom, ali su zaboravili da između stativa stoji Đanluiđi Bufon.

23' BAZEL GOOOOOL! "Građani" su završili svoj posao! Posle još jedne polukontre, Serhio Kun Aguero dobija loptu na oko 25 metara od gola, odlučuje se za udarac, nije šutirao preterano snažno, ali je golman Bazela stajao kao kip dok je lopta ulazila u gol pored leve stative.

18' BAZEL GOOOOOL! Siti je već na 2:0! Brza polukontra "građana" po levoj strani nakon ukradene lopte u sredini, Sterling je centrirao, jedan defanzivac Bazela glavom loptu samo prosledio na drugu stativu gde ju je prihvatio Bernardo Silva, a onda sjajnim udarcem savladao Vaclika.

14' BAZEL GOOOOOL! Siti vodi na St Jakobsu. Kevin de Brujne je ubacio loptu iz kornera sa leve strane, na prvoj stativi se sjajno snašao Ilkaj Gindoan koji glavom zakucava loptu u mrežu.

* Juve je postigao dva gola iz dva šuta. Pred Totenhemom je nemoguća misija jer je "Stara dama" primila samo jedan gol u 16 utakmica.

8' TORINO GOOOOOL! Već je 2:0 za Juventus! Drugi gol postigao je Iguain. Ovaj put iz penala, nakon što je Den Dejvis oborio Federika Bernardeskija u svom kaznenom prostoru.

6' BAZEL Dobra prilika za Švajcarce, ali je lopta pobegla Dimitriju Oberlanu.

2' BAZEL Zamalo 0:1. Bernardo Silva je centrirao, Ilkaj Gindoan je šutirao glavom, ai je golman domaćina Tomas Vaclik uspeo da vrhovima prstiju pošalje loptu preko gola.

* Ovo je drugi najbrži gol Juventusa u LŠ, rekorder je i dalje Alesandro del Pjero koji je 1997. zatresao mrežu Mančester junajteda već u prvom minutu.

2' TORINO GOOOOOL! Juventus već vodi protiv Totenhema. Fantastičan gol postigao je Gonsalo Iguain, uhvatio je volej na 15-ak metara od gola posle dodavanja Miralema Pjanića iz slobodnog udarca. Ogroman kiks Totenhemove odbrane, zaboravili su u kaznenom napadača od 95 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

171 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve