Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.02.2018.

16:30

Zvezda odlična protiv CSKA, u Moskvu bez primljenog gola

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su odličan meč protiv CSKA i remizirali bez golova (0:0) u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda odlična protiv CSKA, u Moskvu bez primljenog gola
Starsportphoto

’Crveno-beli’ su odigrali veoma borbeno, u većem delu meča sjajno parirali favorizovanom protivniku i na kraju potpuno zasluženo idu u Moskvu sa aktivnim rezultatom.

Revanš meč na programu je sledeće srede od 18 časova na moskovskoj ’VEB areni’.

Tokom čitavog dana u Beogradu je padala kiša, koja je pred meč prerasla u sneg, pa su uslovi više odgovarali gostima iz Moskve. Oni su ofanzivnije krenuli i, nakon početnog opipavanja snaga, do prve velike šanse stigli već u desetom minutu.

Posle akcije po levom boku, lopta je došla do Vitinja. Napadač se u kaznenom prostoru lako oslobodio Le Taleka, imao dobru situaciju, ali je šutirao pravo u golmana Borjana.

Nastavili su ‘Armejci’ sa pritiskom, ali je devet minuta kasnije domaćin došao do prve ozbiljne situacije – Ben je oduzeo loptu i dobro prošao, oboren je na ivici kaznenog prostora, a njegov pokušaj iz slobodnjaka je završio iznad metar iznad prečke.

Zvezda je uspevala dobro da parira favorizovanom protivniku, iako je CSKA imao nekoliko šansi, pre svega preko Muse, Dzagoeva i Golovina, ali promene rezultata nije bilo.

Najbolju priliku u ovom delu meča propustio je Nemanja Radonjić u 35. minutu – osetio je grešku rivala kod jedne dubinske lopte, hitro je uzeo i odjednom se našao u situaciji 1 na 1 sa golmanom. Radonjić je gađao donji desni ugao, Akinfejev ga je pročitao i odbranio taj pokušaj.

To je bio poslednji zanimljiv detalj iz prvog dela, pa se na odmor otišlo najnepopularnijim rezultatom.

Već na startu nastavka Akinfejev je fantastičnom reakcijom spasao mrežu posle udarca Le Taleka. Pošto su igrači CSKA izbacili loptu iz svog kaznenog prostora, Radonjić je idealnim centaršutem pronašao defanzivca. Francuski defanzivac je šutirao iz prve, ali je Akinfejev novom sjajnom paradom sačuvao svoju mrežu.

Igralo se i dalje otvoreno, ali mirnije nego u prvih 45 minuta – ređale su se dobre situacije na obe strane, do 67. minuta kada je domaćin imao mnogo sreće.

Golman gostiju je pokrenuo kontru, Natho poslao dugu loptu na levi bok do Muse, a Savić je potpuno ispao iz igre. Napadač je krenuo ka golu, sa njim su trčala još dvojica saigrača, naspram samo Le Taleka u odbrani. Musa je katastrofalno reagovao i upropastio dobru šansu.

Osam minuta kasnije uzvratili su izabranici Vladana Milojevića i malo je falilo Krstičiću da donese prednost udarcem glavom, na odličan centaršut Bena.

Posle toga se ušlo u mirniji ritam, iako su gosti pretili, Zvezda je sačuvala gol i rutinski privela meč kraju.

Tok meča:

KRAJ UTAKMICE – Crvena zvezda je odigrala odličan meč protiv CSKA i na revanš u Moskvu idu bez primljenog gola.

85’ To je bilo poslednje što je brazilski napadač učinio na meču, umesto njega ušao je Čalov. Izmena i na drugoj strani – potrošenog Pešića menja Uroš Račić.

84’ Opet ’crveno-beli’ ostavljaju mnogo prostora ofanzivnim igračima CSKA koji su, srećom, neprecizni u završnici. Natho je doturio loptu do Vitinja, ovaj gađao sa dvadesetak metara, pored leve stative.

81’ Pešić je nakratko morao da napusti teren kako bi mu posekotina na glavi koja je krvarila bila sanirana.

79’ Nastavljaju ’crveno-beli’ sa ubacivanjima sa boka, opet je Stojković dobro centirao, ali ponovo završnica nije dobra. Udarac Pešića završava pored desne stative.

78’ Prva izmena u Zvezdi – Nemanju Radonjića menja Slavoljub Srnić.

76’ Šansa za Krstičića! Konačno je Radonjić probio po levoj strani, zavrnuo u peterac, ali nije bilo nikog od njegovih saigrača. Lopta je došla do Bena, ovaj je lepo centrirao na prvu stativu gde Krstičić pokušava glavom, zamalo pored gola.

73’ CSKA napada sa svih strana, ali srećom po Zvezdu, te akcije propadaju ispred kaznenog prostora.

67’ Velika sreća za Crvenu zvezdu! Akinfejev je pokrenuo kontru, Natho poslao dugu loptu na levi bok do Muse, a Savić je potpuno ispao iz igre. Napadač je krenuo ka golu, sa njim su trčala još dvojica saigrača, naspram samo Le Taleka u odbrani. Musa je katastrofalno reagovao i upropastio dobru šansu.

62’ Golovin opet šutira sa distance, Borjan po ko zna koji put lagano interveniše.

60’ Dobre situacije se ređaju na obe strane – prvo je Berezutskij maestralno reagovao posle proklizavanja, lopta je došla do Krstičića koji je odložio na stranu do Stojkovića. Desni bek srpskog kluba odlično je centrirao, ali su Ben i Rodić zasmetali jedan drugom i prilika je propala.

59’ Ben je neoprezno startova na Kučaevu na samoj ivici kaznenog prostora. Vitinjo je gađao pravo u golmana Zvezde, Borjan bez problema hvata loptu.

56’ Vitinjo šutira sa distance, bez potrebe da Borjan reaguje.

51’ Red je bio na goste da pokušaju – Golovin je napravio sebi malo prostora, šutirao sa više od 25 metara, Borjan je krajnjim naporom odbranio.

49’ Nova velika šansa za Zvezdu! Pošto su igrači CSKA izbacili loptu iz svog kaznenog prostora, Radonjić je idealnim centaršutem pronašao Le Taleka. Francuski defanzivac je šutirao iz prve, ali je Akinfejev novom sjajnom paradom sačuvao svoju mrežu.

48’ Novonastali uslovi za igru više su odgovarali ‘crveno-belima’ koji su dva puta opasno zapretili i izborili kornere. Nisu došli do šanse iz njih, ali…

46’ Odmah na početku drugog poluvremena spuštena je dimna zavesa zbog bakljade ruskih navijača. Gosti su pokušali sa leve strane da uđu u kazneni prostor, Radonjić je dobro pomogao saigračima.

45’ KRAJ PRVOG POLUVREMENA – nema golova posle prvih 45 minuta duela Crvene zvezde i moskovskog CSKA.

43’ Pokušaj Muse sa distance, lopta odlazi daleko iznad prečke.

38’ Ponovo preti CSKA, Musa je pokušao da proigra Dzagoeva u kaznenom prostoru, on je ostao na krivoj nozi i Le Talek je ispucao.

35’ Stopostotna prilika za Radonjića! Brzonogi krilni napadač osetio je grešku rivala kod jedne dubinske lopte, hitro je uzeo i odjednom se našao u situaciji 1 na 1 sa golmanom. Radonjić je gađao donji desni ugao, Akinfejev ga je pročitao i odbranio taj pokušaj. U nastavku je srpski reprezentativac opet pokušao, ali bez uspeha.

30’ Nastavili su gosti da stežu obruč oko kaznenog prostora rivala, stigli već do pet kornera, ali se Zvezda odbranila.

28’ Kako to obično biva od početka susreta, CSKA je uzvratio već u sledećem napadu. Musa je opet prošao pored Stojkovića, dodao u sredinu do Golovina, ovaj je šutirao, a Rodić je u poslednjem trenutku uklizao i izbacio u korner.

27’ Još jedan opasan napad Zvezde i opet po levoj strani – kombinovali su Radonjić i Rodić, levi bek ’crveno-belih’ je centrirao u dva navrata, ali bez šuta ka Akinfejevu.

22’ Kontra na drugoj strani, povukao je Jovičić, pre nego što je oboren je doturio loptu do Radonjića, koji šutira sa dvadesetak metara pored gola.

21’ Samo minut kasnije mogla je da usledi surova kazna – Dzagoev je prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor i ubacio u peterac, gde se nekako snašao Savić i izbacio loptu van kaznenog prostora.

19’ Moskovljani su izgubili loptu na sredini terena, Ben je uzeo i stuštio se ka golu, pa ga je Berezutskij zaustavio na nekih 17-18 metara. Ruski štoper dobio je žuti karton, a Zvezda odličnu šansu. Igrač koji je oboren je gađao preko zida i bio zamalo neprecizan.

15’ U sledećem napada otvorio se prostor za Pešića po levoj strani. Napadač domaćeg sastava krenuo je u solo prodor, nanizao dvojicu protivničkih igrača, pre nego što su ga druga dvojica sačekala u kaznenom prostoru.

14’ Tri minuta kasnije probili su Rusi po drugom boku, a Borjan je veoma loše procenio situaciju. Musa ga je obišao i pokušao da centrira, ali je odbrana Zvezde dobro reagovala.

11’ Opet prete ’Armejci’, ovoga puta preko brzog Muse. Omaleni napadač je prošao po levoj strani, pokušao da vrati povratnu, kada je njegov pokušaj izblokiran.

10’ Prva velika šansa za CSKA! Posle akcije po levom boku, lopta je došla do Vitinja. Napadač se u kaznenom prostoru lako oslobodio Le Taleka, imao dobru situaciju, ali je šutirao pravo u golmana Borjana.

5’ Početak utakmice na našem najvećem stadionu prošao je u mirnom tonu, gosti su imali više loptu u nogama, ali se Zvezda dobro postavila u odbrani.

1’ Navijači su na severnoj tribini napravili koreografiju – na transparentu je pisalo "Uđi u arenu i pokaži ko si na terenu", dok je u pozadini formiran mozaik gladijatora.

UTAKMICA JE POČELA!

Kladionice prednost daju Moskovljanima

Vicešampion Srbije nije favorit u ovom duelu, to pokazuju i odnosi u kladionicama.

Svaka Zvezdina utakmica u Ligi Evrope bila je tvrda. Sada iks nosi kvotu 2,85, a 0-2 gola 1,47. Kec je 2,90, a dvojka 2,80. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč na Marakani.

Kvota da će Zvezda slaviti i to uz gol Nemanje Radonjića je 8,00.Pogledajte sve MOZZARTOVE specijalne igre za utakmicu Zvezda – CSKA.

Kvota da će Zvezda proći u osminu finala LE je 2,45. Pogledajte sve specijalne igre kladionice MOZZART za Ligu Evrope

Navijači

Zbog nastupa Partizana, drugog srpskog predstavnika u istoj fazi, duel je na programu u utorak, a dan su za sada obeležili navijači oba tima.

Očekuje se da bude oko 500 pristalica gostiju, koji nisu imali dobar početak u Beogradu.

16.00 Naš reporter sa lica mesta javlja da, dva sata pred utakmicu, stiže veliki broj ’crveno-belih’ na stadion, uprkos jakoj kiši.

15.00 Jedan navijač moskovskog CSKA preminuo je u Beogradu od srčanog udara pred utakmicu, a saopšteno ova nesreća nema nikakve veze sa bilo kakvim sukobima. Opširnije pročitajte OVDE.

13.00 Nekolicina navijača CSKA iz Moskve koji su putovali u Beograd uhapšena je na železničkoj stanici u Budumpešti zbog sukoba sa lokalnim stanovništvom. Navodno su se sedmorica navijača CSKA u vozu na relaciji Debrecin-Budimpešta ušli u verbalni sukob sa Mađarima, koji su "pozvali pojačanje" i sukob je bio neizbežan. Rusi su uhapšeni, ali su potom pušteni i nastavili su ka prestonici Srbije.

12.00 Utakmica šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i moskovskog CSKA počeće minutom ćutanja u čast žrtvama avionske nesreće u Podmoskovlju, potvrdio je ruski klub. Opširnije pročitajte OVDE.

Očekuje se i da ’delije’ naprave pomen nedavno preminulom glumcu i velikom navijaču Nebojši Glogovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

624 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve