Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.02.2018.

11:32

Prolećni ispitni rok – šta mogu "večiti" u Evropi?

Posle skoro dva meseca pauze srpski klubovi se vraćaju na evropsku scenu ove nedelje, Crvena zvezda i Partizana nastavljaju kontinentalne bitke.

Izvor: AK

Autor: AK

Prolećni ispitni rok – šta mogu
Foto: StarSport

Crveno-beli će prvi polagati prolećni ispit, u utorak od 18 časova na verovatno prepunom "Rajku Mitiću" gostovaće ruski velikan CSKA.

Dva dana kasnije, u Humsku 1 stiže ne tako atraktivni, ali ništa manje nezgodan Partizanov rival Viktorija Plzenj (21:05h).

Zvezda je tokom januara u Turskoj spremala svoj "arsenal" za moskovsku "Armiju", a glavni adut trenera Vladana Milojevića biće motivacija.

Crveno-beli prvi put posle 25 godina igraju u Evropi u drugom delu sezone, a njega sigurno raduje to što je preko zime zadržao skoro celu okosnicu ekipe koja je jesenas blistala u grupi sa Arsenalom, BATE Borisovom i Kelnom.

S druge strane, Parttizan čeka okršaj sa tipičnim predstavnikom čvrste istočnoevropske škole fudbala, protiv ekipe koja je odolevala i najvećim klubovima Evrope, iako nema nijedno atraktivno ime u svojim redovima.

Viktorija nije zvučno ime, ali Plzenj je teško osvojiva tvrđava u ovoj deceniji. Miroslav Đukić je takođe zadržao jezgro svog tima, pojačao konkurenciju talentovanim Sašom Zdjelarom i Đorđem Ivanovićem, dok je više od dve nedelje na Kipru pre svega zatezao najslabiji deo svoj tima iz prve polovine sezone – odbranu.

Dodatni adut crno-belih su pravo te pripreme, jer za razliku od jeseni, ovaj put su ceo "driling" prošli Zoran Tošić i Ognjen Ožegović.

Šta mogu "večiti" u Evropi ovog "proleća?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve