Nova vest
Fudbal

Subota, 10.02.2018.

20:48

Savić: "Delije" nam mnogo znače, ali ne sme biti euforije

Fudbaler Crvene zvezde Vujadin Savić rekao je da njegovoj ekipi mnogo znači podrška navijača, ali da ne smeju da budu euforični pred meč protiv CSKA.

Izvor: B92

Autor:B92

Savić:
Foto: StarSport

"Uželeli smo se zvaničnih utakmica i euforija pred susret sa CSKA polako raste i kod igrača, pogotovo nakon sjajnog dočeka koji su nam po povratku iz Antalije priredili naši navijači. Mnogo nam je značila bakljada i podrška 'delija', ali ne smemo da budemo previše euforični. Moramo da ostanemo mirni i da se fokusiramo na teren, više nego na sve one lepe stvari oko njega", rekao je Savić za sajt kluba.

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak, 13. februara, dočekuju moskovski CSKA u šesnaestini finala Liga Evrope, a Savić je istakao da su kroz analizu dobro upoznali stil igre ekipe iz Rusije.

"CSKA ima dosta iskusnih igrača koji znaju kako se igraju ovako važne utakmice. Pretpostavljam da će ući u meč oprezno, kao što ćemo i mi to uraditi, medjutim svaka utakmica je za sebe i nikada ne znate šta možete da očekujete. Trener je tu da nas savetuje kako treba da igramo, a mi igrači ćemo slušati", kazao je Savić.

On je dodao da timu znači i iskustvo nekih fudbalera koji su igrali u Rusiji.

"Pored njih nekoliko iz ruske lige ja sam igrao moldavsku, u Tiraspolju, ruskom delu zemlje. To je neki specifičan stil igre koji smo imali prilike da vidimo i na utakmicama u pripremnom period koje smo igrali sa Amkarom i Zenitom. Znači nam naravno to iskustvo koje neki saigrači imaju iz perioda igranja u Rusiji, videćemo koliko će i njihovi saveti uroditi plodom na terenu", istakao je Savić.

Fudbaleri Crvene zvezde su poslednji pripremni meč u Turskoj odigrali protiv ruskog Zenita, i izgubili rezultatom 0:1.

"Imali smo ozbiljnu proveru protiv ekipe koja je favorit za osvajanje Lige Evrope. Odigrali smo dobru utakmicu, nažalost izgubili smo, ali bolje je da se to desi sada u pripremnom periodu kada rezultat nije u prvom planu. Mislim da je CSKA podjednakog kvaliteta kao i Zenit i mnogo nam znači što smo videli da možemo da se nosimo sa njima. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat na našem stadionu", poručio je Savić.

Fudbaleri Crvene zvezde i CSKA sastaju se u utorak od 18.00 na stadionu "Rajko Mitić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve