Nova vest
Fudbal

Subota, 10.02.2018.

17:55

Đukić posle Kipra: Spremni za Plzenj, potpuno drugi Suma

Trener Partizana Miroslav Đukić istakao je posle više od dve nedelja rada na Kipru da je tim spreman za dvomeč sa Viktorijom Plzenj u 1/16 finala Lige Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Đukić posle Kipra: Spremni za Plzenj, potpuno drugi Suma
Foto: FK Partizan

Crno-beli su tokom 16 dana pobedili kiparski Ermis (4:0), češke Teplice (2:0) i beloruski Šahtjor (2:1), izgubili od češkog Libereca (2:1) i letonske Liepaje (1:0), te remizirali sa poljskim Gornjikom (0:0).

"Pripreme su prošle u mirnom toku, dobro se radilo. Dobra atmosfera, svi su dobili šansu da se pokažu i ja sam veoma zadovoljan ekipom. Kako su radili, rezultati ima i pobeda, i nerešenih i poraza, ali zadovoljan sam učinjenim. Prošle su pripreme u odličnoj atmosferi i vraćamo se spremni", rekao je Đukić.

"Najveći plus je zajedništvo ekipe, mi smo tim. Ovde smo gde jesmo sa rezultatima zahvaljujući čvrstoj homogenoj ekipi i napredujemo iz dana u dan. Svaki pojedinac daje svoj doprinos, videli smo u 16 dana rada i druženja, nije bilo nijednog povišenog tona i problema, rade prifesuionalno. Napredovali su iz dana u dan. Ova ekipa ima velike mogućnosti. Mladi igrači su iskoristili svoju šansu, da teraju starije na boljitak. Dali su dozu mladosti i agresivnosti, želeći da se iskažu. Treba istaći te mlade koji su iskoristili svoju šansu", dodao je trener Partizana.

Crno-beli su tokom januarskog prelaznog roka doveli četvoricu igrača – Slobodana Uroševića, Jurija Vakulka, Đorđa Ivanovića i Sašu Zdjelara.

"Pojačanjima sam zadovoljan u globalu. Očekivano, neko se malo više muči, neko se laganije uklapa. Svi su shvatili da moraju da rade za ekipu, pa tek onda dolazi individialni kvalitet. Urošević je odigrao zaista odlično, on je u defanzivi dao čvrstinu. Igra u napadu mu je zaista dobra, sa dobrim centaršutem. Đorđe Ivanović se muči, nije navikao na ovakav način i intenzitet rada, ali on ima veliki potencijal i iz dana u dan ulazi u sistem. Vakulko je mlad, veoma talentovan. Videli smo i danas da ima potencijal, tehnički je doteran, sa dobrom fudbalskom vizijom. Napreduje iz dana u dan. Zdjelara nismo imali puno prilike da vidimo, protiv Teplica 90 minuta, tu je zaista pokazao da će biti veliko pojačanje. On je ozbiljan igrač, takmičar, stabilan, taktički dobro obučen, on polako sa vremenom izrasta u lidera ekipe na terenu koji će voditi i usmeravati ritam igre. Zato će biti veoma bitan", kaže Đukić.

Tokom jesenjeg dela sezone najslabiji deo tima bila je odbrana, najjači napad.

"Odbrana sigurno je to deo tima koji nam daje stabilnost, veoma bitan deo tima. Kada pričamo o defanzivnoj fazi i igrači su svesni da svi moraju da rade na odbrani u mom Partizanu koji ja vidim. Nema igre bez defanzive i niko nije izuzet. To shvataju i rade za ekipu. Zadovoljan sa učinkom u defanzivi. Ima još korekcija. Nema uradiš tri puta pa se zaboraviš. To moraš da radim 90 minuta, jer ako nisi konstantan, taj jedan put kad ne uradiš primiš gol. Velike ekipe ne praštaju. Ako Hoćemo da budemo kompetentni u Evropi, bez čvrste i organizovane defanzive ne možete ništa da napravite, pa ni kod nas u ligi. Ofanzivno još uvek ima puno prostora da napredujemo. U tečnosti igre i brzoj završnici ima prostora za napreda. Moramo tu da napredujemo. Danas smo imali utakmicu različitu utakmicu, danas nije bila intenziteta kao protiv Teplica. Ovaj protivnik nas je pustio da dominiramo i čekao nas na kontre. Nisu nas uhvatili na njih. Sigurno nismo uspeli da napravimo više u završnici, da budemo ubojitiji, ali je to još uvek proces. Nedostajalo je i svežine, ali ona će doći kao i uigravanje igrača", kaže trener srpskog šampiona.

"Igrači polako počinju da shvataju da čim odigrate više od dva dodira omogućavate protivniku da se konsoliduje da se dobro postavi. Zato insistiram ako može i na jedan dodir, da se menja tešite igre, da idu upadanja po bokovima, da ne vodimo loptu već da ide pas igra. Protiv ekipa koje nas očekuju, protiv postavljene odbrane, ako ne ubrzate teško ćete ih probiti. Kada imate nulu nazad, to je sigurnost, a iz te nule tražite pobedu. Sve zavisi kako je koncipirana ekipa. Naša ekipa je najbliža da budemo čvrsta ekipa, a da iz te homogenosti da idemo po pobedu. Nismo ekipa koja može da igra na gol više. Drugačiji su nam igrači sada i u prvom delu. Treba se prilagođavati profilu igrača. Defanzivna čvrstina je itna, a iz ne da davimo i dobijamo protivnika", dodaje Đukić.

"Zadovoljan sam ekipom i ovom sada i onom jesenas. U ovom momentu imamo stabilniju ekipu, sad zamo šta nas očekuje. Onda nismo znali šta nas očekuje sa Đurđevićem, sa Leonardom. Imali smo priblematičnu situaciju šta će se desiti. Sada je čisto i nema nepoznanica".

Na proleće svi jedva čekaju da vide da li će Sejduba Suma konačno opravdati status najskupljeg pojačanja u istoriji srpskog fudbala.

"Zadovoljan sam kako se odnosi prema igri, prema radu, kako radi. Ove godine je to velika razlika u odnosu na prošlu sezonu kad je došao totalno nespreman, ovaj Suma je onaj koji hoće, koji predano radi, hoće da priomeni svoju situaciju i ja sam zadovoljan. Očekujem da uskoro njegov predani rad se manifestuje dobrom igrom, golovima i asistecijama", kaže Đukić.

Povrede nisu zaobišle Partizan na Kipru, ali nisu ni krojile preterano ritam tima.

"Zadovoljan sam, bilo je tu nekoliko povvreda, Ostojina, Pantićeva, Marko Jovičić takođe, sada imamo Ožega i Zdjelara i videćemo u kom se stanju nalaze. Oni su bitni za nas, ali videćemo tek kada uradimo analize. Saša Ilić je takođe van stroja, ali to su normalne stvari. Važno je da igrači koji ih zamene da se to ne oseti po ekipu. Polako već imamo sistem, jedan izlazi, drugi ulazi i to funkcioniše, iako pojedini igrači daju plus individualni", kaže trener.

"Bilo je planirano da imaju dva dana slobodno, bilo bitno da se odmore, da sveži uđu u finalnu nedelju. Najbitnije smo mi, a ne Plzenj. Mi ćemo ih analizirati, znamo kako igraju, ali nećemo se prilagođavati. Najvažniji smo mi. Da zatvorimo njihove dobre stvari, ali ne bavimo se njima. Bavimo se nama, hoćemo da budemo Partizan koji ima stil isti i protiv Lučana, Javora, Zvezde, protiv Plzenja. Nećemo da se prilagođavamo Viktoriji, a da se menjamo u domaćoj ligi. Hoćemo naš stil i da ga namećemo rivalima", dodaje Đukić.

Svi pričaju o Ligi Evrope, ali je jednako važna i borba za titulu jer samo ona vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona predstojećeg leta.

"U fudbalu je sve teško. Verujemo u nas, živi smo na sva tri fronta i želimo da doguramo što dalje. Mučili smo se protiv zatvorenih odbrana, nismo uspevali da ih probijemo, kao protiv Napretka, negde uspemo, negde nam protivnik ne dozvoli da dominiramo. Imali smo dosta problema kući u prvom delu sa tim zatvorenim odbranama. Pokušaćemo da sa brzom i tečnom igraom, probojem po bokovima to rešimo", smatra trener šampiona.

Crno-beli zaostaju devet bodova za najvećim rivalom Zvezdom, osam kola pre kraja regularnog dela sezone.

"Ima još osam kola bitnih, biće i evropskih utakmica, umora i sve je moguće, a mi ćemo biti spremni da iskoristimo svaku grešku rivala. Zvezda ima isti teškog rivala u Evropi, biće nam teško, mislim da smo tu 50-50 i mi i oni. U ponedeljak se okupljamo, počinjemo sa radom, trening pre podne, utorak trening na stadionu, sreda u teleoptiku, karantin standardno, ništa novo. Veoma važno je da odmore dva dana posle priprema, da se oporave do ponedeljka i da uđu sa novim elanom u nedelju pred meč", zaključio je Đukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve