Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.02.2018.

12:55

"Prodaja nužno zlo Zvezde, iako je Mrkela zadovoljan zbog Boaćija"

Fudbaler Crvene zvezde Ričmond Boaći biće spreman za duel protiv CSKA, to je potvrdio generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Izvor: B92

Autor:B92

Starsport

Momak iz Gane je povredio list desne noge poslednjeg dana prelaznog roka kada se uveliko spekulisalo o mogućem odlasku iz Zvezde.

"Oporavio se, u utorak ulazi u pun trenažni proces i sigurno će biti na raspolaganju za CSKA", rekao je Terzić novinarima u Turskoj i otkrio ko je je sve ponude Zvezda imala za Boaćija.

"Boaći ostaje za sada, ima interesovanja iz Kine i Rusije. Prodaja je nužno zlo Crvene zvezde. Koliko god da je Mrkela zadovoljan što je Boaći ostao, toliko poslovni direktor Stefan Pantović nije. Sa sportske strane ostanak Boaćija je dobra, sa finansijske loša stvar", istakao je Terzić i dodao da su neke informacije bile netačne vezane za Boaćijev transfer:

"Nije istina da smo imali od Rena pisanu ponudu na sedam miliona evra, to su bili usmeni razgoovori. U tom trenutku su se pojavila dva engleska klubs, a Englezi od pre šest meseci imaju novo pravilo da igrač mora da ima bar 70 utakmica ili da transfer bude minimum osam miliona funti. Tako se došlo do te cene od devet miliona evra. Imali smo ponude VBA i Bordoa, ali je Bordo dao manju ponudu, sa VBA smo bili na korak od dogovora“, zaključio je Terzić.

Terzić je naveo da je postojala ponuda Štutgarta od šest miliona evra za Nemanju Radonjića, ali da nije bio pravi momenat za njegovu prodaju jer se očekuje bolja igra u drugom delu sezone, ali i nastup na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Da pomogne ekipi da igra kvalitetno u kvalifikacijama za Ligu šampiona i eventualno krajem avgusta da razmišljamo o njegovom transferu", istakao je Zvezdan Terzić.

Takođe, rekao je i da je postojala ponuda turskog Bašakšehira za Aleksandra Pešića od pet miliona evra.

"U razgovoru sa Milojevićem i Mrkelom doneli smo odluku da ne bi bilo dobro prodavati ga. Pokazao je svoj pravi potencijal i tek na proleće i leto očekujemo pravog Pešića, onakvog kakvog ga znamo i zbog čega smo ga doveli. Boaći bi potpuno potonuo posle 42 gola ne prodamo njega već njegovu faktički zamenu", rekao je Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve