Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.02.2018.

19:25

Ludnica na Enfildu – Kejn u 94' spasao 'Pevce'!

Liverpul i Totenhem podelili su bodove u poslednjem nedeljnom meču 26. kola Premijer lige - 2:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Ludnica na Enfildu – Kejn u 94' spasao 'Pevce'!
Foto: Getty images

Sjajan meč viđen je u Liverpul, u kom su sudije odigrale glavnu ulogu.

Iako je Liverpul do 92. minuta vodio sa 2:1, bod gostima doneo je Hari Kejn dva minuta kasnije, iz penala, i tako doneo bod svojoj ekipi.

Ekipa Jirgena Klopa povela je u šestom minutu golom Salaha posle velike greške Dajera.

To je bilo sve od prvog poluvremena, a 'Redsi' su bili "mirni" sve do 80. minuta kada se ušlo u spektakularnu završnicu.

Izjednačenje gostima i muk na Enfildu doneo je Viktor Vanjama, koji je neverovatnim golom s 25 metara zatresao mežu Liverpula.

Sedam minuta kasnije posle sporne odluke sudije Džonatana Mosa i njegovog pomoćnika dodeljen je jedanaesterac za londonski tim. Prethodno napadač Totenhema Hari Kejn bio je u ofsajdu, a potom je pao u šesnaestercu, iako nije bilo kontakta s golmanom Lorisom Kariusom.

Najbolji strelac Premijer lige nije savladao Kariusa, koji je ostao na sredini gola i zaustavio snažan šut.

U igri Totenhema došlo je do malog pada, što je Liverpul iskoristio i ponovo došao do prednosti. Mohamed Salah je ovaj put u 91. minutu posle odlične solo akcije u kojoj je prevario trojicu čuvara savladao Uga Lorisa.

Liverpul je bio na pragu pobede, ali je totenhem u 94. minutu ipak uspeo da dodje do izjednačenja i to iz novog jedanaesterca koji je načinjen nad Erikom Lamelom. Sudija Mos prvobitno je odmahnuo rukom posle kontakta Lamele s Virdžilom van Dajkom, ali je ipak promenio odluku posle sugestije pomoćnika.

Izjednačujući pogodak je dva minuta kasnije postigao Kejn, kome je to 100. gol u Premijer ligi.

Liverpul je treći na tabeli Premijer lige sa 51 bodom, dok je Totenhem peti sa 49.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

181 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve