Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.01.2018.

16:50

Zvezda završila s desetoricom, povrede Boaćija i Erakovića!

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno s makedonskim Sileksom 1:1 u četvrtoj utakmici na pripremama u Antaliji.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Zvezda završila s desetoricom, povrede Boaćija i Erakovića!
B92/MLJ

Rezultat je ostao u drugom planu zbog povrede Ričmonda Boaćija iz 18. minuta, na samom kraju januarskog prelaznog roka i usred spekulacija o njegovom odlasku iz kluba.

Da stvar bude još gora, Zvezda je igrala sa desetoricom jer se povredio i Strahinja Eraković.

Kako je meč krenuo, činilo se da će "pasti" bar tri, četiri gola. A krenuo je auto-golom Igora Filipovića već u trećem minutu meča.

Milijaš je centrirao iz kornera, lopta je išla nisko pa je i sam Miijaš bio nezadovoljan kako je centrirao. Međutim, lopta je došla do prve stative gde ju je glavom ka svom golu skrenuo Filipović i Zvezda je povela.

Zvezda je novu dobru šansu imala u 12. minutu kada je Srnić sjajnim lob pasom prebacio odbranu, Adžić se ubacio i izašao sam ispred golmana, ali su ga sustigli defanzivci Sileksa i prilika je propala.

U 18. minutu se na terenu začuo jauk, a Ričmond Boaći je nekoliko minuta nakon toga već bio na putu za bolnicu na snimanje mišića lista.

Utakmica nakon toga nije bila dinamična, a prvo veliko uzbuđenje beležimo u 42. minutu kada je Adžić dodao loptu Srniću, krilni igrač je izašao sam ispred golmana, predriblao ga je i onda oklevao, što je bilo dovoljno da se odbrambeni igrači vrate i spreče Srnića da pogodi prazan gol.

Sileks kažnjava nekoliko neiskorišćenih prilika Zvezde u 51. minutu kad je posle centaršuta iz slobodnog udarca precizan glavom bio Dejan Blagojević.

Pre toga je golman Supić uzviknuo da će on na tu loptu, nije stigao do nje i to je kažnjeno izjednačujućim golom.

Dobar prodor Gobeljića po desnoj strani u 61. minutu nije pretvoren u gol jer je Pavkov bio u ofsajdu, a izašao je sam ispred golmana makedonske ekipe.

Trener Vladan Milojević je nakon toga izveo iz igre Luku Adžića, ubacio Dušana Anđelkovića i Hajdina premesio na poziciju zadnjeg veznog zajedno sa Urošem Račićem.

Novi peh za crveno-bele desio se 15 minuta pre kraja kada je nezgodno stao Eraković i osetio bol u nozi. Njegova ekipa je meč završila s desetoricom jer nije više bilo izmena. Eraković je hteo da nastavi utakmicu, ali ga je Milojević preventivno izveo van.

Promena rezultatski nije bilo. Sileks je imao dve polušanse u poslednjih petnaestak minuta, dok je Srnić na drugoj strani pokušao sjajnim makazicama da pogodi gol.

Tukao je posle solo prodora i Luka Ilić, ali je golman Sileksa Milan Mitrović odbranio.

Zvezda naredni meč igra protiv Ujpešta, četvrtog februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve