Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.01.2018.

17:19

Zlatan ide u MLS? Murinjo: Nije mi to rekao

Zlatan Ibrahimović mogao bi ipak da napusti Mančester junajted pre kraja tekuće sezone, a očekuje se da pređe u MLS ligu.

Izvor: AK

Autor: AK

Zlatan ide u MLS? Murinjo: Nije mi to rekao
Foto: Getty images

Kako prenose britanski mediji, 36-godišnji Šveđanin je blizu dogovora sa Los Anđeles Galaksijem.

Ibrahimović je u avgustu produžio ugovor sa Junajtedom na godinu dana, u novembru se vratio na teren posle šestomesečne pauze zbog povrede kolena, ali se opet povredio posle samo šest utakmica.

"Ako je istina da želi da nastavi karijeru u drugom klubu, onda ćemo mu pomoći u tome. Ali Zlatan mi je rekao da želi da se oporavi i da pomogne timu. Naporno radi da bude spreman. Mislim da više nije povređen. Trenutno se sprema da ispuni zahteve premijerligaškog fudbala", rekao je menadžer Junajteda Žoze Murinjo.

Ibrahimović je postigao jedan gol na sedam nastupa ove sezone, dok je u prethodnoj bio prvi strelac Junajteda sa 28 na 46 mečeva. Igrao je još za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, Milan i PSŽ.

Bio je šampion Holandije, Italije, Španije i Francuske, a sa Junajtedom je osvojio prvi veći međunarodni trofej, Ligu Evrope. Rekorder je Švedske sa 116 nastupa i 62 gola za nacionalni tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve