Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.01.2018.

17:55

Druga pobeda Zvezde, Ben i Adžić pogađali

Fudbaleri Crvene zvezde, na pripremama u Antaliji, pobedili su i u drugoj utakmici dana Dinamo iz Bresta sa 2:0.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Druga pobeda Zvezde, Ben i Adžić pogađali
B92/MLJ

Zvezda je igrala u potpuno izmenjenom sastavu u odnosu na prvi meč protiv Stumbrasa.

Kanga, Boaći, novajlije Hajdin i Ben, oporavljeni Branko Jovičić i rezervista Luka Adžić su dobili šanse od početka. Kapitensku traku je preuzeo Nenad Krstičić.

Bilo je vidjivo da je Dinamo organizovaniji i bolji protivnik od Litvanaca, ali je na terenu i Zvezda igrala bolje.

Reporter B92 u Antaliji Miloš Ljubisavljević

Dovoljno da već posle desetak minuta crveno-beli žale zbog jednog poništenog gola i jedne stative.

Golman Dinama dodao je loptu koju je presekao Kanga, sproveo je do Boaćija a ovaj produžio do prazne mreže. Sudija je gol poništio jer lopta nije izašla van kaznenog prostora kad ju je Kanga presekao.

Boaći se nekoliko napada kasnije namestio i snažno tukao sa 25 metara ali je lopta tresla desnu levu stativu gola Dinama.

Trio Kanga-Ben-Boaci pokazao je fantastičnu koordinaciju u brzom napadu iz 26. minuta. Krstičić je oduzeo loptu na Zvezdinoj polovini, Kanga je došao do nje i povukao po desnoj strani. Centrirao je, Boaći je grudima odložio, a Ben šutirao preko gola.

Dobar prijem Hajdina na ivici kaznenog prostora u 33. minutu otvorio je prostor za još bolji centaršut posle koga je Ben šutirao nešto slabije, dovoljno da golman odbrani.

Tim iz Bresta nije pretio u prvih pola sata, a onda neočekivano posle prekida u 38. minutu daje gol koji je poništen zbog ofsajda.

Zvezda je povela u 51. minutu. Adžić je primio loptu od Kange namestio se na desnu nogu i pogodio ugao gola Dinama za 1:0. Crveno-beli su nastavili da pritiskaju pa odbrana kojom su komandovali Strahinja Eraković i Damjan Le Talek nije imala mnogo posla.

Kada bi Dinamo i pripretio, mladi Eraković se odlično nameštao i "čitao igru".

Samo tri minuta posle vodećeg gola, Boaći je mogao da duplira prednost posle kornera ali se Dinamo brani.

Pola sata pre kraja Borjan je pravovremenim istrčavanjima sprečavao opasnost po svoj gol.

U 70. minutu jedan novi igrač Zvezde namešta gol drugom. Boaći je uspeo da sačuva loptu u nogama, dao je Hajdinu na bok pre nego je bek vratio na peterac Benu, a bivši igrač Olimpijakosa dao gol za 2:0.

Joveljić menja Boaćija u 76. minutu tako da su svi omladinci dobili svoju šansu da se pokažu. Zvezda je u poslednjih 15 minuta imala još dve prilike, prvo iz slobodnog udarca, a potom i iz kornera, ali promene rezultata nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve