Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.01.2018.

14:50

Zvezda ubedljiva u prvom testu, Pešić promašio penal

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su litvanski Stumbras 3:1 u prvom test meču na pripremema u turskoj Antaliji.

Izvor: AK

Autor: AK

Zvezda ubedljiva u prvom testu, Pešić promašio penal
Foto: B92/MLJ

Crveno-beli su dominirali tokom svih 90 minuta protiv litvanskog prvoligaša, a slavili su pogocima Nenada Milijaša u prvom, te Nemanje Radonjića i Milana Pavkova u drugom poluvremenu.

U međuvremenu je Viljena smanjio na 2:1 iz penala koji je skrivio Vujadin Savić, iako je Stumbras bio bezopasan sve vreme, dok je krajem prvog poluvremena Aleksandar Pešić promašio jedanaesterac.

Reporter B92 u Antaliji Miloš Ljubisavljević

Na prvu šansu se čekalo do sedmog minuta kada je Anđelković odložio loptu, a Srnić je dobro šutirao. Loptu je u korner odbio golman Rodrigo Josvijaki, a Nenad Milijaš je direktno iz kornera umalo pogodio mrežu koji sekund kasnije.

Srđanu Babiću fale minuti pa je u nekoliko navrata kasnio u skoku, ali je Zvezdina odbrana funkcionisala dobro. U napadu se videlo da fali završni pas, ali je Zvezda sve vreme držala loptu u nogama. Vujadin Savić je u 20. minutu šutirao sa dvadesetak metara, a prvi gol je u 37. postigao Milijaš.

Milić se dobro ubacio po desnoj strani, centrirao a Radonjić je “štiklom” uposlio Milijaša na ivici kaznenog prostora, a kapiten Zvezde iz prve levicom poslao loptu u malu mrežu Stumbrasa.

Kapiten litvanske ekipe Rimvidas Sadauskas je u 41. minutu igrao rukom u kaznenom prostoru i skrivio penal koji je promašio Pešić pa je Zvezda na pauzu otišla na pauzu sa golom prednosti.

Zbog čudnog sudijskog kriterijuma za prijateljsku utakmicu otišla je i sa trojicom igrača koji su zaradili žute kartone. Ono što Pešić nije uspeo u 41. minutu uspeo je deset minuta kasnije, kada je Radonjić prošao po levom boku i ostavio napadaču crveno-belih prazan gol.

Nekoliko minuta kasnije je posle slične situacije poslao prejaku loptu, a Zvezda nije mogla do 3:0. Umesto toga, Stumbras je u 65. minutu smanjio na 2:1. Savić je napravio faul u šesnaestercu, a Lukas Vilela je bio precizan.

Milijaša je zamenio Račić, Radonjića je zamenio Luka Ilić, a priliku je između ostalih dobio i Milan Pavkov. Zvezda se posle perioda inicijative Stumbrasa konsolidovala, ali je ritam utakmice opao u poslednjih dvadesetak minuta nije bilo većih uzbuđenja sve do 86. minuta.

Loptu je do Pavkova dodao Stojković, a napadač Zvezde je sa sedam, osam metara iz okreta šutirao po sredini i postavio konačan rezultat utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve