Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.01.2018.

13:30

Mažić: Superliga nije nameštena, nisu me 'pritiskali'

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić izjavio je da ne zna zašto se u Srbiji pravi atmosfera da je fudbalsko prvenstvo neregularno i da se nameštaju utakmice.

Izvor:

Autor:

Mažić: Superliga nije nameštena, nisu me 'pritiskali'
StarSport

Da to jeste slučaj, kako kaže – Evropska fudbalska unija brzo bi imala takva saznanja koja bi bila prosleđena kod nas.

"Pravi se fama da je naše prvenstvo neleguralno, ali postoji ljudi i intergritet iz UEFA. Kod nas nije raširren slučaj kladionica kao u našem okruženju", rekao je Mažić na konferenciji "Fej plej, fer lajf" koja je održana u hotelu Metropol u saradnji Ministarstva omladine i sporta i novinske agencije Tanjug.

Jedan od najuglednijih evropskih arbitara ističe da tokom karijere nikada nije trpeo pritiske da sudi u korist određenog tima.

"Pre utakmice odmah bih prijavio nadležnima, nisam u karijeri imao takvu vrstu pritiska. Klubovi pokušavaju da prave pritiske kroz analize, izjave, ta reč se puno koristi kod nas i nisam siguran da ima veliko značenje. Imamo i mi sudije sa veliki pritiskom da sude na pravi način, fudbaleri takođe... Kod nas se daje negativna konotacija navijačima, posebno pred večiti derbi. Ne obraćam pažnju na to, pokušavam da budem na visokom nivou, a greška je sastavni deo sportsite".

Primećuje takođe da problem sa pirotehnikom na stadionima postoji i u inostranstvu, a ne samo u Srbiji.

"Pale se i baklje na utakmicama Lige šampiona, pre nekoliko meseci to je bio slučaj na meču Bazel - CSKA, Rusi su zapalili baklju, a slično je bilo i pre nekoliko godina kada sam sudio reprezentacijama Rumunije i Grčke. UEFA takve svari drakonsko kažnjava i represivnom politikom hoće da spreči nasilje".

Prema njegovim rečima veliki problem je i takmičenje mlađih kategorija, odnosno ponašanje dece, koja se ugledaju na roditelje, ocenjuje da mnogi leče frustracije na stadionima.

"Slabo se ko bavi tim, a jako je važno. Bio sam na jednom takvom meču pre 15 godina kada su roditelji i familija pravili probleme i tukli se", zaključio je Mažić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve