Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.01.2018.

11:50

Rajković blista u Makabiju dok ga prate premijerligaši

Predrag Rajković nastavlja da briljira na golu Makabija. Proteklog vikenda je sa nekoliko odbrana pomogao svom timu da pobedom dođe do prvog mesta u Izraelu.

Izvor: AK

Autor: AK

Rajković blista u Makabiju dok ga prate premijerligaši
Foto: Getty images

Rajković i saigrači iz Tel Aviva su u seriji od 13 utakmica bez poraza u svim takmičenja, a u prvenstvu Izraela nanizali su šest uzastopnih pobeda.

U poslednjem kolu savaladali su Hapoel Aškelon rezultatom 3:1, a jedan od najzaslužnijih za trijumf bio je upravo naš internacionalac koji je u nekoliko navrata maestralno intervenisao.

"U poslednje vreme igramo zaista dobro i odlični rezultati su nas doveli na vrh tabele. Mislim da se polako slažu sve kockice u timu i da ćemo igrati još i bolje, jer imamo prostora za napredak. To je pokazala i poslednja utakmica u kojoj smo imali uspona i padova tokom meča. Treba nam konstantnost svih 90 minuta. Ako to uspemo ne vidim ko može da nas dobije u šampionatu", rekao je Rajković.

Rajković iz meča u meč sakuplja pažnju fudbalske javnosti odličnim odbranama ove sezone.

"Samo radim svoj posao. Ne volim da pričam o sebi, neka to rade drugi. Činjenica je da imam sigurnost i da želim da pomognem ekipi kad god mi se ukaže prilika, ali voleo bih da imam što manje posla. To je uvek najbolji scenario za golmana i znak da ekipa igra odlično. Za moje dobre partije velika zasluga pripada i treneru Krojfu sa kojim imam odličnu saradnju. Raduju ga moje dobre partije i činjenica da sam napredovao", kaže golman Makabija.

"Ponavljam, najvažnije je da kao ekipa imamo šansu da ostvarimo ono što smo propustili prošle sezone. Titula nam je tada izmakla za malo i verujem da ćemo sada imati kvaliteta i sreće da dođemo do cilja prvi. Makabi je najveći klub u Izraelu i prosto moramo da odgovorimo ambicijama i željama navijača", dodaje Rajković.

Eventualno osvajanje titule moglo bi da bude i pozdravni poklon za Rajkovića, jer se sve glasnije priča o njegovom napuštanju Tel Aviva i odlasku u Englesku.

"Imam ugovor još dve godine i jasno je da se pita Makabi. Oni su letos rekli da obeštećenje neće biti ispod pet miliona eura pa u toj situaciji nije lako naći novi klub. Ne krijem da želim titulu i onda nove izazove, ali videćemo. Rano je još za te priče, ima vremena. Ako mi se i bude desio novi klub mislim da će se desiti posle Svetskog prvenstva. Premijer liga je svakako izazov, ali podvlačim da ne treba žuriti sa zaključima i očekivanjima. Videćemo koliko će biti obeštećenje pa ćemo onda moći i da planiramo dalje korake", zaključio je srpski reprezentativac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve