Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.01.2018.

09:41

Aleksis vs Miki – Gigs ne zna ko je bolje prošao

Legenda Mančester Junajteda Rajan Gigs nije siguran ko je bolje prošao u poslu između Mančester junajteda i Arsenala.

Izvor: AK

Autor: AK

Aleksis vs Miki – Gigs ne zna ko je bolje prošao

Junajted je iz Londona doveo jednog od najboljih napadača današnjice Aleksisa Sančesa, dok je u suprotnom pravcu otišao vezni igrač Henrih Mhitarjan.

Sančes ima 28 godina, postigao je 80 golova uz 46 asistencija na 166 uzakmica za Arsenal, dok je Mhitarjan na 63 meča postigao 13 golova uz 11 proigravanja za Junajted.

"Kao i svaki navijač Junajteda bio sam uzbuđen zbog dolaska Mhitarjana u klub, izgledao je kao savršen igrač za Junajted, koji kreira šanse i postiže golove. Igrao sam sam Huanom Sebastijanom Veronom, koji je bio jedan od najtalentovanijih na planeni, ali nekad stvari jednostavno ne funkcionišu, možda zbog povrede, možda zbog pogrešne pozicije. Možda će mu uspeti u Arsenalu i eksplodiraće, pa nisam siguran ko je bolje prošao u ovom poslu. U svakom slučaju, Sančes je asistirao i postigao više golova u Premijer ligi", rekao je Gigs.

Gigs je, takođe, uporedio dolazak Aleksisa Sančesa u Mančester junajted iz Arsenala sa transferom Robina van Persija. Holanđanin je takođe zamenio dres "Tobdžija" za opremu "Crvenih đavola" i već prve sezone je vodio Junajted ka tituli, poslednjoj za sada.

"Sličan je jer Junajted dobija igrača koji je već velika zvezda, koji će odmah da doprinese rezultatima uz konstantni napredak Antonija Marsijala. Ovo može da se dogodi kada dolaze vrhunski igrači, jer i njihovi saigrači podižu svoj nivo, pa će Žoze Murinjo morati da donese nekoliko teških odluka", smatra legendarni krilni napada "Crvenih đavola.

Sančes može da igra na nekoliko pozicija u napadu, na obe krilne pozicije, ali i u sredini, pa su pred Murinjom i "slatke muke" u izboru napadačkog tandema, trija ili čak kvarteta. Osim toga, Junajted može da računa na Sančesa i u Ligi šampiona, jer Arsenal ove sezone nastupa u Ligi Evrope.

"Imati igrača koji se neće zbuniti zbog veličine utakmice mnogo znači, čini tim još jačim", zaključio je novi selektor Velsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve