Nova vest
Fudbal

Petak, 19.01.2018.

12:25

"Više me boli Robin nego Aleksis, poštujem Junajted"

Menadžer Arsenala Arsen Venger smatra da će 'Tobdžije' biti manje nezadovoljni odlaskom Aleksisa Sančesa, nego kada je klub 2012. napustio Robin Van Persi.

Izvor: B92

Autor:B92

Getty Images

Francuskom stručnjaku nije drago što gubi Aleksisa Sančesa, a tim gore što će najverovatnije njegov novi klub biti Mančester Junajted. Ipak, Venger smatra da je odlazak Van Persija za njega bolniji.

"Van Persija smo doveli kada je još bio u rezervnom timu Fejnorda. Dosta smo radili s njim. Najgore je kada igrača dovedete do vrha, a on vas onda napusti", rekao je Francuz.

Vengeru i navijačima Arsenala, u suprotnom smeru bi trebalo da dođe Mhitarjan, a francuski stručnjak smatra da je to dobar posao za Arsenal.

"Navijači su svesni da Sančes neće potpisati novi ugovor, ali moraju da shvate da dovodimo sjajnog igrača. Tako da Mhitarjan čini ovaj posao dobrim i podnošljivijim. Mislim da će biti dobra zamena za Sančesa", rekao je Venger.

Čileanac bi navodno trebalo da postane najplaćeniji igrač Premijer lige u istoriji, a godišnje bi zarađivao oko 30 miliona evra, pa će za potpis ugovora dobiti 23 miliona evra.

"Danas više ne možete ništa da isključite,sve je moguće. Danas igrači smatraju kako im je bolje da napuste klub bez odštete jer će se ostali klubovi onda nuditi veće plate kako bi ga dobili. Takođe su visoki iznosi koji klubovi plaćaju igračima samo za potpis ugovora. Ne želim da pričam o brojevima koje Junajted nudi za Sančesa jer ih veoma poštujem, zato što je to novac koji izdvajaju za igrače, isključivo novac koji su sami zaradili", istakao je Venger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve