Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.01.2018.

23:30

Radnički, Napredak i Mladost aktivni na tržištu

I srpski klubovi su aktivni tokom januarskog prelaznog roka, pojačanja su ovih dana doveli Radnički Niš, Napredak Kruševac i Mladost Lučani.

Izvor: B92

Autor:B92

Radnički, Napredak i Mladost aktivni na tržištu
Foto: StarSport

Radnički iz Niša jači je za igrača sredine terena Dušana Mićića. Mićić je u Radnički stigao iz surduličkog Radnika, a sa novim klubom je potpisao ugovor na godinu i po dana.

On igra na poziciji zadnjeg veznog, ima 33 godine, a jesenas je u dresu Radnika odigrao 16 utakmica i postigao četiri gola.

"Došao sam u Radnički da pomognem klubu da izbori plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. To je veliki izazov za mene i verujem da ću svojim igrama doprineti da Radnički ostvari svoj san. Smatram da imamo kvalitetnu ekipu i da ćemo na proleće beležiti samo uspehe u Super ligi Srbije", rekao je Mićić.

Mićić je drugo pojačanje Radničkog u zimskom prelaznom roku, pošto je pre njega opremu niškog tima zadužio Siniša Babić.

Tokom karijere je igrao za Mladenovac, Inđiju, Rudar Ugljevik, Borac iz Novog Sada, Slogu iz Temerina, Jedinstvo iz Stare Pazove, Mladost iz Bačkog Petrovca, Slaviju iz Novog Sada, ČSK, Proleter iz Novog Sada, Rudar iz Pljevalja, Grbalj, Voždovac, Napredak, belgijski Lirs, Borac iz Čačka, Vojvodinu, uzbekistanski Budjonkor i Radnik.

Iz rukovodstva Radničkog najavili su da će do kraja prelaznog roka angažovati još dvojicu proverenih fudbalera, a ujedno su poručili da se informacije o novim igračima mogu dobiti samo na zvaničnom sajtu kluba, dok su svi ostali natpisi samo sprekulacije i neproverene glasine.

Dosadašnji fudbaler čačanskog Borca Miroljub Kostić potpisao je ugovor s Napretkom. Ovaj defanzivni vezista će grb Napretka braniti u narednih godinu dana.

"Prezadovoljan sam klubom. Čuo sam sve najbolje o Napretku. Drago mi je što su čelnici kluba odlučili da baš meni daju poverenje i čast mi je što ću nastupati za fudbalski klub Napredak", rekao je Kostić.

Mladost” Lučani u pripremni period ušao sa okosnicom tima iz prošle sezone, ali doveli su i pojačanja u svoje redove, za koje kažu da su im za pojedine pozicije neophodni.

"Za pojačanje koje je stiglo u redove našeg kluba mogu reći da se radi o mladim i po meni, kvalitetnim igračima. Vratio nam se Krznarić, koji je bio naš igrač, ali je polusezonu proveo u Nišu, pored njega stigli su Pero Jovanović iz Čukaričkog, Lazić koji je povratnik iz inostranstva i još pet-šest mladih igrača", kazao je pomoćni trener Goran Stanić za Glas zapadne Srbije.

Sa pripremama su već uveliko počeli na svom terenu u Lučanima, već u ponedeljak lete u Antaliju na dvadesetodnevne pripreme u okviru kojih su već zakazane utakmice.

"Po dolasku iz Antalije imamo sedam dana da se pripremimo u Lučanima i već ulazimo u takmičarski ciklus gde nas očekuje prva utakmica protiv Partizana koja će se održati 18. februara"”, navodi Stanić.

On ističe da su zadovoljni jesenjim delom u kome su ostvarili čak tri pobede i kažu da je valjalo da je ta sezona potrajala, jer su ušli u dobar ritam igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve