Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.01.2018.

22:55

Mesi tragičar, Espanjol srušio Barsu posle 9 godina!

Fudbaleri Espanjola priredili su iznenađenje u prvom meču četvrtfinala Kupa kralja, pobedili su Barselonu 1:0.

Izvor: AK

Autor: AK

Mesi tragičar, Espanjol srušio Barsu posle 9 godina!
Foto: Getty images

Domaćin je slavio u katalonskom derbiju prvi put od 2009. godine golom tinejdžera Oskara Melenda, dva minuta pre kraja meča.

Tragičar utakmice bio je Lionel Mesi, koji je u 61. minutu promašio penal za Barselonu.

Barsa je uspostavila inicijativu od starta meča, tražila put ka golu domaćina kojem je prioritet bilo upravo da prvo sačuva svoju mrežu, a tek onda zapreti iz potencijalne kontre.

Međutim, gosti su se mučili da konkretno zaprete golu Espanjola, a najbolju šansu propustio je Denis Suares, koji je desetak metara šutirao pored gola iako je bio usamljen.

Šansu da povede sredinom drugog poluvremena, nakon što je Roberto srušen u kaznenom prostoru Espanjola. Mesi je uzeo loptu i stavio je na belu tačku, ali je Dijego Lopes izašao kao pobednik iz ovog dvoboja.

U samom finišu Espanjol se konačno budi i u napadu, oslobađa se protiska gradskog tivala, te poslednjim minutima šokira lidera LaLige.

Navaro je ubacio loptu u kazneni prostor, a 19-godišnji Melendeo trese mrežu iza leđa nemoćnog Jaspera Silesena.

Naravno, nije ovde još ništa gotovo, putnika u polufinale odlučiće revanš na Kamp Nou 25. januara, ali navijači Espanjola će sigurno još dugo pamtiti ovo veče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve