Ben u CZ: Savetovali me srpski saigrači i Darko

Crvena zvezda predstavila je prvo zimsko pojačanje, napadača El Fardua Bena Nabuhanea.

Izvor: B92 Srbija
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

"Ja sam na kraju polusezone obećao da ćemo biti jači nego jesenas. Biće još pojačanja, a radimo na tome i da Babić postane igrač Crvene zvezde, a ne pozajmljen. Kad je reč o odlascima ima interesovanja, za neke igrače je vrlo blizu da se dogovor postigne, a u drugoj polovini januara će se po pitanju odlazaka mnoge stvari ubrzati", rekao je sportski direktor Mitar Mrkela.

U centru pažnje je napadač Ben, koji je stigao iz grčkog Olimpijakosa i potpisao dvoipogodišnji ugovor.

"Drago mi je da sam ovde, Zvezda je najveći srpski klub, čast mi je da sam ovde kao član porodice Crvene zvezde. Odradio sam svoj deo posla u Grčkoj i sada otvaram novu tranicu u Srbiji. Ovo će biti moj veliki uspeh i čast je biti član Crvene zvezde", rekao je Ben.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Zvezda će u 14 časova predstaviti i drugo pojačanje, levog bočnog Stefana Hajdina.

"Moj motiv je da igram fudbal. Najbitnije mi je da igram, Trener je bio vrlo bitan zbog dolaska i to da Crvena zvezda igra Ligu Evrope. Prvi izbor je bila Zvezda jer se u Grčkoj loše završilo, a u Zvezdi će imati prostora da igra. Moj cilj je da dajem golove protiv naših rivala i protiv Partizana", dodao je novi napadač crveno-belih.

Momak rođen u Francuskoj, a reprezentativac Komora, upotrebljiv je na više pozicija u napadu.

"Polivalentan sam, zamisao je trenera na koju će me poziciju staviti, na meni ja da ispunim zadatke i osećam se dobro na terenu. Ne znam mnogo, ali srpski saigrači u Olimpijakosu su mi rekli da se radi o borbenom prvenstvu i da ova sezona još nije gotova", rekao je Ben.

Sa Zvezdom ga je upuznao i bivši napadač crveno-belih, sada direktor Olimpijakosa Darko Kovačević, kao i srpski fudbaleri iz Pireja Saša Zdjelar i Jagoš Vuković.

"Pričali smo i rekli da je dobra prilika i odskočna daska. Svakako su njihovi saveti uticali na to. Darko mi je rekao da je dobra mogućnost i u mom interesu. Uglavnom smo pričali o treneru Milojeviću. Sigurno je lakše kada dolazite u novi klub, a poznajete trenera, olakšava mogućnost da se adaptiraš, ali i dalje treba da izborim mesto u timu", istakao je novi napadač Zvezde.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu