Nova vest
Fudbal

Petak, 12.01.2018.

17:55

Gigs i Belami kandidati za klupu Velsa

Nekadašnje fudbalske zvezde Rajan Gigs i Krejg Belami pregovaraju sa Fudbalskim savezom Velsa o poslu selektora reprezentacije.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Gigs i Belami kandidati za klupu Velsa
Getty Images

Kris Koleman je posle kvalifikacija za Svetsko prvenstvo otišao sa mesta selektora, a osim Gigsa i Belamija FSV je razgovarao i sa funkcionerom saveza Ostinom Robertsom i Markom Bouvenom.

Gigs bi prema pisanju BBC mogao da nasledi Kolemana 18 meseci nakon što je otišao iz Mančester junajteda.

Fudbalski savez Velsa navodno traži Velšanina za to mesto jer je Koleman sa velikim uspehom obavljao posao selektora tokom pet godina boravka na klupi nacionalnog tima.

Koleman je u međuvremenu preuzeo Sanderlend. Gigs je za Vels igrao 64 puta između 1991. i 2007. godine, ali bi taj broj bio i veći da nije izostajao iz sastava, naročito tokom ciklusa prijateljskih utakmica.

Zbog toga je bio predmet kritike u domovini. S druge strane, Krejg Belami je za reprezentaciju igrao 78 puta, a bivši as Liverpula i Njukasla je trener na Kardifovoj akademiji, gde je pre tri godine i okončao svoju igračku karijeru.

Novi selektor Velsa će izvesno biti poznat do 24. januara kada je žreb za Ligu nacija, ali je sva prilika da će i pre toga biti poznato hoće li legendarni "đavo" sesti na klupu Velsa ili ne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d