Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.01.2018.

22:21

Novi kiks – Real stao u paklu 'Balaidosa'

Fudbaleri Selte i Real Madrida odigrali su nerešeno 2:2 u izuzetno kvalitetnom meču kojim je završen nedeljni program 18. kola La Lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Novi kiks – Real stao u paklu 'Balaidosa'
Photo by Octavio Passos/Getty Images

Real Madrid je tako nastavio sa lošom formom u prvenstvu i u 2018. godini, pa se verovatno već sada oprostio od titule u Španiji.

'Kraljevski klub' sada ima 32 boda, čak 16 manje i utakmicu manje od prvoplasirane Barselone, koja još ne zna za poraz.

Meč na ne baš ispunjenom, ali veoma bučnom 'Balaidosu' Real nije odigrao dobro, ali je imao priliku da osvoji sva tri boda. Ipak, veoma raspoloženi igrači Selte su od samog starta nametnuli visok ritam i želeli da se nadigravaju.

Stvorili su nekoliko dobrih prilika, a onda su u 33. minutu prvi put pogodili mrežu Kejlora Navasa – polukontru povukao je Aspas, uočio usamljenog Vasa na desnoj strani, a ovaj divnim lobom obradovao domaće navijače.

Samo nekoliko trenutaka kasnije moglo je da bude 2:0, da su se igrači iz Viga bolje snašli u kaznenom prostoru, a kazna je stigla ekspresno. Toni Kros se oslobodio čuvara na sredini, izbacio Gareta Bejla iza odbrane, koji rutinski pogađa suprotni ugao.

Radost domaćina trajala je nepuna tri minuta, a Bejl je odmah u sledećem napadu šokirao rivala drugim golom – ovoga puta asistent je bio Isko i aktuelni šampion Španije na odmor je otišao sa minimalnom prednošću.

Početak drugog dela nije nagoveštavao uzbuđenja, ali su izabranici Huana Karlosa Unsuea znali da moraju da napadnu i krenuli su da stežu obruč oko kaznenog prostora rivala. To im se isplatilo u 70. minutu jer su Aspas i saigrači izigrali odbranu, a Kejlor Navas oborio omalenog napadača Španije. On je preuzeo odgovornost, ali ga je Kostarikanac pročitao i odbranio najstrožu kaznu.

Međutim, to nije obeshrabrilo Vižane, pa su do zasluženog izjednačenja stigli desetak minuta kasnije – Maljo je dobio duel sa Marselom na sredini, Aspas je prosledio na desni bok do Vasa, ovaj idealno ubacio na peterac, odakle se neometani Gonsales poklonio i izjednačio.

Ni tu nije bio kraj šansama jer su Ronaldo i posebno Lukas Vaskes mogli da puste "hladan tuš" na 'Balaidosu', ali nisu bili precizni, pa je Real peti put u sezoni zabeležio remi.

S druge strane, Selta je osvojila važan bod i ostala na 14. poziciji sa 22 boda.

Srpski reprezentativac Nemanja Radoja igrao je do 73. minuta, kada je mesto ustupio Lobotki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve