Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.01.2018.

18:53

Novi šok za Vengera – drugoligaš izbacio Arsenal

Fudbaleri Arsenala ponovo su razočarali svoje navijače i završili takmičenje u FA kupu već u 1/32 finala porazom od drugoligaša.

Izvor: B92

Autor:B92

Novi šok za Vengera – drugoligaš izbacio Arsenal
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Arsenal je poražen u gostima Notingem Forestu rezultatom 4:2, iako je Arsen Venger izveo postavu koja obično nastupa u Ligi Evrope.

To je francuskom stručnjaku prvi put u karijeri da je poražen u trećoj rundi najmasovnijeg fudbalskog takmičenja, pa 'Tobdžije' neće imati priliku da odbrane trofej osvojen prošle sezone.

Erik Lihaj je bio dvostruki strelac u prvom poluvremenu koje je završeno 2:1 za domaćina, pošto je gol za Arsenal postigao Per Mertezaker.

U nastavku je londonski klub napravio dva penala koja su realizovali Brereton u 64. i Dauel u 85. minutu, pa je Dani Velbek samo uspeo da unese neizvesnost između ta dva gola.

Za razliku od Arsenala, fudbaleri Totenhema plasirali su se u četvrto kolo, pošto su na svom terenu pobedili Vimbldon sa 3:0.

Dvostruki strelac bio je Hari Kejn u 63. i 65. minutu, a konačan rezultat postavio je Jan Fertongen u 71. minutu.

Engleski četvrtoligaški klub Njuport kaunti nastavio je sa velikim uspehom u FA kupu, izbacivši dva ranga bolje plasirani Lids rezultatom 2:1.

Lids je poveo u devetom minutu golom Gaetana Berardija, a izjednačio je Konor Šonesi, autogolom u 76. minutu. Pobedu Njuportu doneo je Šon Mekalski u 89. minutu.

Lids i Njuport dele 53 mesta na tabelama engleske lige, Čempionšipa, odnosno Lige dva.

Te dve ekipe igrale su ove sezone u Liga kupu, kada je Lids kao domaćin na 'Eland roudu' pobedio sa 5:1.

U drugoj utakmici, trećeligaš Šruzberi odigrao je nerešeno 0:0 s premijerligašem Vest Hemom, pa će te dve ekipe odigrati drugu utakmicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve