Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.01.2018.

21:01

Zvezdina 83 gola za polusezonu, Boaći naj-strelac

Fudbaleri Crvene zvezde postigli su ukupno 83 gola tokom ove sezone, a Ričmond Boaći je dao najviše golova – 23.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Zvezdina 83 gola za polusezonu, Boaći naj-strelac
Starsportphoto

Zvezda je prva na polusezoni sa devet bodova više od Partizana, a u Ligi Evrope igra nokaut fazu.

Iako je bilo mnogo promena u igračkom kadru prošlog juna, jula i avgusta, crveno-beli su vrlo brzo stvorili potrebnu hemiju da protivnicima daju 55 golova u ligi.

Ukupno 19 su dali tokom kvalifikacija i grupne faze Lige Evrope, što ih je i dovelo do dvomeča sa CSKA, te još devet pogodaka u Kupu Srbije.

Ričmond Boaći je sa 23 gola najuspešniji gledano u brojkama, ali je Boaći izveo i najviše penala za svoj tim. Od ukupno 11 je izveo sedam i promašio samo jednom.

Aleksandar Pešić je drugi strelac ekipe sa 21 golom, ali i deset asistencija. Treći je Slavoljub Srnić sa osam pogodaka.

Zvezda je najviše pogodaka postizala između 15. i 30. minuta (15), između 46. i 60. minuta (14) i isto toliko između 75. i 90. minuta. Tim Vladana Milojevića je gotovo ravnomerno rasporedio napade po levoj i desnoj strani u odnosu na sredinu.

Trećinu svojih golova je davao iz prekida, četrdeset odsto iz pozicionih napada i još četvrtinu golova iz kontri.

Sve zbirno je donelo navijačima najbolju sezonu vicešampiona Srbije u poslednjih 25 godina. Izostale su jedino pobede nad Partizanom jer je u avgustu bilo 0:0, a u decembru 1:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve