Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.01.2018.

14:52

Kinezi "ukrali" Viljarealu najboljeg strelca za 40 mil.

Napadač Viljareala Sedrik Bakambu dogovorio je transfer u kinseki Peking Guan vredan 40 miliona evra, potvrdio je trener španskog kluba Havijer Kaljeha.

Izvor: AK

Autor: AK

Kinezi
Foto: Getty images

Bakambu, reprezentativac Konga, stigao je u Viljareal leta 2015. godine iz Burse, a ove sezone je u svim takmičenjima postigao 14 golova na 21 utakmici.

"Dogovor sa Sedrikom je postignut i očekujem da se u narednih nekoliko sati realizuje. Nismo želeli da ga pustimo, ali u ugovoru je postojala klauzula o prodaju u slučaju dobre ponude i nemoćni smo bili da ga zadržimo", izjavio je Kaljeha.

Bakambu je sa devet golova bio najbolji strelac "Žute podmornice", a peti u celoj LaLigi, iza Simonea Zaze, Luisa Suaresa, Jaga Aspasa i Lionela Mesija.

Njegov transfer je peti najveći u istoriji kineskog fudbala, iza Džeksona Martinesa (42 miliona evra), Aleša Tešeire (50), Hulka (55,8) i rekordera Oskara (60).

Guan je bio deveti u Superligi Kine prošle sezone, a za ovaj tim od stranaca nastupaju Brazilac Renato Augušto (bivši igrač Bajer Leverkuzena) i Španac Žonatan Sorijano (nekadašnji napadač Espanjola, Barselone, Red Bul Salcburga).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve