Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.12.2017.

09:30

Pep "prozvao" Benitesa: Nisu hteli da igraju

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola istakao je važnost pobede u Njukaslu zbog stila igre domaćeg tima.

Izvor: AK

Autor: AK

Pep
Foto: Getty images

"Građani" su golom Rahima Sterlinga slavili minimalan trijumf na Sent Džejms Parku i tako povećali prednost u odnosu na prvog pratioca, gradskog rivala Junajted na čak 15 bodova.

"Oduševljeni smo sa svim, ali vrlo je teško igrati kada durig tim jednostavno ne želi da igra. U poslednjim minutima smo igrali u njihovom ritmu, a to je bilo naporno, jer na 1:0 ništa nije gotovo", rekao je Gvardiola.

Siti je imao posed nad loptom čak 78 odsto vremena, 21 šutirao ka golu rivala, naspram šest Njukasla, ali je na kraju viđen samo taj jedan gol.

"Kao menadžer moram da se prilagodim. Igrali smo protiv timova koji forsiraju visok presing, nizak presing, napadaju nas. Svaki menadžer i svaki tim mogu da igraju kako žele. A ti moraš pronaći način da ih pobediš", dodao je Španac.

Njukasl je poražen četvrti put u poslednjih pet kola i ostao na svega pet bodova od poslednjeg mesta na tabeli.

"Imali smo neke šanse na kraju. Očekivali smo da ćemo morati da se branimo i igrati na kontranapade. Morali smo da ostanemo kompaktni pozadi i dobro se braniti da bismo tako igrali. Zadovoljan sam organizacijom ekipe, ali smo mogli biti bolji na lopti u drugom poluvremenu", rekao je Benites.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve