Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.12.2017.

23:30

"Ibrahimović razbijao? Da, ali prozore u teretani"

Fabio Kapelo otkrio je da Zlatan Ibrahimović po dolasku u Juventus nije bio ni blizu fudbalera kakav je postao i na slikovit način opisao kakav je šut imao.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: EPA/ETTORE FERRARI

Kapelo je otkrio kako je tekao njegov razgovor sa menadžerom Minom Rajolom nakon što je 2004. godine Ibrahimović stigao u Torino kao veliki talenat iz Ajaksa.

"Kada je Ibrahimović došao u Juventus video sam da nije imao dobar šut. Rajola mi je rekao da je snažan igrač i da šutem lomi prste golmanima... Odgovorio sam da mu da jedino što može da razbije je prozor u teretani. Kasnije je naporno trenirao svakodnevno i mnogo napredovao", rekao je Kapelo za Skaj Italija.

Kapelo naglašava da nikad nije imao sukob sa Ibrahimović, kao što je bio slučaj Švedjanina sa Pepom Gvardiolom.

"Imao je mali sukob sa Džonatanom Zebinom, ali je sve brzo rešio direktor Lućano Mođi", dodao je trofejni trener.

Ibrahimović je za dve sezone u Juventusu postigao 26 golova na 92 utakmice. Otišao je zbog izbacivanja "Stare dame" u Seriju B zbog nameštanja utakmica.

Tokom karijere je u dresu Malmea, Ajaksa, Juvea, Intera, Barselone, Milana, PSŽ i sada Mančester Junajteda postigao 421 gol na 729 utakmica.

Bio je šampion Holandije, Italije, Španije i Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve