Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.12.2017.

12:59

Stolica: U Vojvodini imam potpunu autonomiju

Ilija Stolica, novi trener Vojvodine, otkrio je zašto je ostao u srpskom fudbalu posle odlaska iz Voždovca.

Izvor: B92

Autor:B92

Stolica: U Vojvodini imam potpunu autonomiju
Starsportphoto

Stolica je pre nekoliko dana napustio ‘Zmajeve’ i najavio da neće raditi u srpskom fudbalu, ali je ipak prihvatio ponudu Vojvodine i preselio se u Novi Sad.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam na čelu FK Vojvodina. Da vam pričam o tradiciji, šmeku, istoriji i posebnosti, školi ovog kluba i svemu onome što je vezano za njih, nema potrebe – znate svi", rekao je Stolica na predstavljanju novinarima.

Mladi trener je svestan kakve ga obaveze i ciljevi čekaju u novom klubu.

"Bio sam svestan prethodnih dešavanja u klubu koja nisu bila u njegovom renomeu, pre svega što se tiče čestih smena trenera. Omladinska škola mora da bude zaštitni znak FK Vojvodina. Možda će se neko zapitati posle mog odlaska iz Voždovca, ali najveći uticaj je imala moja porodica i sportski direktor Saša Drakulić, kao i Darko Jevtić, oni su pokazali ideju i ambiciju kluba".

On je govorio i o tome zbog čega je, ipak, ostao u srpskom fudbalu iako je odlazeći iz Voždovca najavio da više neće da radi u Srbiji.

"Suštinski razlozi su moja potpuna samostalnost i autonomija u radu, to je najvažnije u sportskom sektoru, druga su čvrste garancije da će doći do finansijske stabilizacije i treća stvar da posle svega što sam doživljavao sa Voždovcem, bio sam na korak da se ne vratim u Srbiju, ali doživeo sam sinergiju svih ljudi u klubu i moji igrači i ja nećemo dolaziti u situaciju kao u Voždovcu kada su igrači bili uplakani. Izborićemo se sa anomalijama koje su u srpksom fudbalu, Imam obavezu ne da se povlačim nego da zauzmem svoje mesto kraj terena. Vojvodina mi je to omogućila da uradim u nastavku sezone", objasnio je Stolica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve