Nova vest
Fudbal

Subota, 16.12.2017.

17:53

PL: Minimalac Čelsija, Ezil vratio Arsenal u top 4

Fudbaleri Arsenala i Čelsija ostvarili su minimalne pobede u subotnjim utakmicama 18. kola Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

PL: Minimalac Čelsija, Ezil vratio Arsenal u top 4
Photo by Julian Finney/Getty Images

Arsenal je na svom stadionu savladao Njukasl junajted rezultatom 1:0, a strelac jedinog pogotka na fantastičan način bio je Mesut Ezil u 23. minutu.

Nemački vezista je posle odbitka iz peterca uhvatio sjajan volej sa 12-13 metara i poslao loptu u gornji desni ugao nemoćnog Eliota.

To je bio jedan od više od 20 udaraca ’Tobdžija’ ka golu rivala, ali i jedini koji je završio u mreži, pošto su najbolje prilike propuštali Ektor Beljerin i Džek Vilšer, pre nego što je Ezil na već opisan način doneo trijumf ekipi Arsena Vengera.

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović ponovo nije bio u protokolu.

Arsenal se ovim bodovima vratio na četvrtu poziciju, ima ukupno 33, jedan više od Burnlija koji je remizirao bez golova na gostovanju Brajtonu.

Iznad ’Tobdžija’ nalazi se Čelsi sa pet bodova više, a pobedu nad Sautemptonom doneo im je levi bek Markos Alonso u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena. Španski defanzivac je tada divno šutirao iz slobodnjaka i smestio loptu u donji levei ugao, a čuvar mreže Forster je paradom samo ulepšao pogodak.

’Plavci’ su bili nadmoćniji rival na ’Stamford Bridžu’, Alonso je mogao da postigne još nekoliko golova, pokušavali su još Pedro, Kejhil, Bakajoko, Kante, Fabregas, Azar i Morata, dok su sa druge strane pretili Čarli Ostin i Rajan Bertran.

Ipak, mreže su mirovale do kraja i aktuelni šampion sada ponovo ima isto bodova koliko i drugoplasirani Mančester junajted, ali 11 manje o vodećeg Sitija.

Dušan Tadić poraz svog tima pratio je sa klupe za rezervne igrače.

Najubedljiviji trijumf ovog popodneva ostvario je Hadersfild, koji je sa 4:1 protutnjao kroz Votford – strelci su bili Kačunga, Depoitr i Moj dva puta, a jedini pogodak za domaćina postigao je Dukure sredinom drugog poluvremena.

Gostima je posao bio olakšan od 33. minuta, kada je Troj Dini dobio direktan crveni karton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve