Nova vest
Fudbal

Petak, 15.12.2017.

18:19

Promovisana knjiga o Zvonku Milojeviću

Knjiga "Još uvek u igri", koja govori o životu čuvenog golmana Crvene zvezde Zvonka Milojevića, promovisana je na stadionu "Rajko Mitić".

Izvor: B92

Autor:B92

Promovisana knjiga o Zvonku Milojeviću
Foto: FK Crvena zvezda

"Ovo delo je ujedno i dokumentarno-publicistička proza o istoriji Crvene zvezde, Lokerena, Anderlehta, reprezentacije Jugoslavije i o dramatičnim trenucima koje je Zvonko preživeo", rekao je autor knjige Nebojša Lapčević na promociji.

Moto knjige glasi: "Nekada sam igrao na zelenoj livadi, a sada igram u snovima i sećanjima onih koji su me voleli. Nije li to isto? Ja sam još uvek u igri".

Lapčević je zahvalio Crvenoj zvezdi koja je podržala i pomogla izdavanje knjige, porodici Zvonka Milojevića, njemu lično, specijalnoj bolnici Ribarska banja i izdavačkoj kući Arte.

Milojević i trener Vladica Popović su 1991. godine zajedno stigli do titule šampiona sveta u Tokiju.

Vladica Popović je istakao da mu je velika čast što je u prilici da sedi pored Milojevića i razgovara s njim.

"Mnogo puta do sada si rekao kakav sam ti trener bio. Ti si oduvek bio veliki drug, prijatelj i još veći igrač. Takav ćeš zauvek ostati svima nama. U ime svih mojih drugova, kao i tvojih saigrača, od srca ti želim sve najlepše. Hvala tebi i tvojoj porodici koja ti u svakom trenutku nesebično pomaže, ja odlično znam da sa tobom nekada nije lako, ali si u svakom trenutku bio i ostao najveći", kazao je Popović.

Milojević je rekao da je presrećan što je došao dan koji je dugo čekao. On je zahvalio svima koji su uz njega.

"Iskoristio bih priliku da se još jednom zahvalim i svojoj crveno-beloj i crno-beloj braći koji su sakupili novac i kupili mi auto sa ručnim kontrolama koji mi mnogo znače. Pored toga, moram da spomenem dvojicu Dejana, mog kuma Dejana Stankovića i mog menadžera Dejana Veljkovića koji su takodje zaslužni za sve ovo što se dešava. Neću preuveličati kada kažem da je Vladica Popovic najbolji trener Crvene zvezde i hvala mu na svim lepim rečima", rekao je Milojević.

Promociji su prisustvovale brojne legende Crvene zvezde, na čelu sa golmanima Stevanom Stojanovićem i Živanom Ljukovčanom. Prisutni su bili i sadašnji golmani crveno-belih Milan Borjan i Damir Kahriman sa trenerom Dušanom Gašićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve