Nova vest
Fudbal

Petak, 15.12.2017.

17:00

Inter 'čuva' Dekija: Duša i srce velikog tima

Italijanski Inter objavio je serijal tekstova o legendama koji su obeležili istoriju 'nerazura' među kojima je i naš Dejan Stanković.

Izvor:

Autor:

Inter 'čuva' Dekija: Duša i srce velikog tima
SS/inter.it

U sklopu jubileja i proslave 110. rođendana kluba, u članku pod nazivom – "Duša i srece" podseća se na devet sezona koliko je 'Drago' (Zmaj), kako su ga zvali navijači Intera, proveo u klubu i na nekoliko nezaboravnih detalja sa Đuzepe Meace.

Tu su detalji poput momenta kad nije gledao penal Marka Materacija za titulu protiv Sijene, golova Milanu (iz kornera), Juventusu, Šalkeu i Đenovi sa pola terena, sve do finala Lige šampiona i osvajanja titule prvaka Evrope 2010. godine protiv Bajerna u Madridu.

"Imao sam čast da nosim ove boje i one će zauvek ostati na moj koži. To je nešto što nam niko nikad neće moći da oduzme", izjavio je Stanković.

Legendarni kapiten Crvene zvezde i reprezentacije Srbije je u Inter stigao u januaru 2004. godine, odigrao je 326 utakmica, postigao 42 gola i osvojio 15 trofeja, čime je ujedno postao i najtrofejniji naš fudbaler svih vremena.

Orginalan članak pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve