Nova vest
Fudbal

Petak, 15.12.2017.

15:54

Vučelić: Načuli šta će biti, hteli da upadnu i u upravu

Predsednik Partizana Milorad Vučelić otkrio je da je pre mesec i po dana "načuo" da bi moglo da bude incidenata na "večitom" derbiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Vučelić: Načuli šta će biti, hteli da upadnu i u upravu
Foto: StarSport

Vučelić kaže da je to najavio "jedan funkcioner", ali nije obraćao pažnju misleći da je u pitanju "laprdanje neozbiljnog čoveka".

U sredu je tokom duela Partizana i Crvene zvezde izbila tuča na južnoj tribini stadiona, a dan kasnije se ispostavilo da ju je inicirala grupa u kojoj je bilo i nekoliko stranih državljana, među kojima je poznati kriminalci iz Splita.

"Nekome je trebalo ovo, a to nisu Partizan i Srbija. Partizan sa svojim navijačima već dugo nema nikakvih problema, znamo kako je protekla završnica prvenstva, da su utakmice bile otvorene, vrlo posećene, dolazilo je mnogo dece, nije bilo nijednog incidenta. Posle kazne kada smo igrali bez publike protiv Videotona (u kvalifikacijama za Ligu Evrope), imamo zadivljujuće ponašanje navijača, protiv Skenderbega, Jang Bojsa, nije bilo nijednog jedinog incidenta. Nismo imali nikakvog razloga da ne očekujemo da će se tako nešto nastaviti", rekao je Vučević gostujući na TV Pink.

"Moram priznati da sam ja nešto saznao, da se možda nešto sprema. Pre mesec, mesec i po dana smo iz usta jednog funkcionera, ali ne Partizanovog nego iz drugih organa, čuli da će navijači upasti u upravu Partizana, na šta nismo obratili preozbiljnu pažnju, a trebalo je. Došlo je do tog užasavajućeg prizora. Ja tih dvadesetak minuta nisam ni gledao utakmicu, nisam primetio kako se Jevtović povredio, gledao sam ne znajući šta može da bude, s obzirom da sam iz daljine video drugačije uniformisane ljude sa nekim belim trakama. Ovo je bila mala invazija stranaca sa određenim zadatkom. Teško je verovati da će neki navijači iz Splita, članovi nekog kik-boks kluba, dođi kolektivno doći na južnu tribinu da najvijaju za Partizan. Sada je to jasno kada vidite nekog ko ima tetovažu Vukovara na sebi. Posle te prve zabune, da to nije sukob navijačkih grupa, jer su one manje-više izmirene. To je pokušao neko da iscenira da je neko upalio zastavu od tih grupa, i da je to iskorišćeno kao povod za ovaj sukob", dodao je predsednik Partizana.

"Sada je jasno da je to bio pokušaj ne samo preuzimanje tribine nego da se prelije nasilje na ulice Beograda. Da se destabilizuje stanje u gradu i napravi nered. Bio je plan da kad se osvoji tribina da se prodre u prostorije Partizana, to bi bila kolateralna šteta. Pa da se to prenese na sukobe sa "delijama", da eskalira neka neizvesnost koja postoji. Jedan medij "potura" da jedan funkcioner Partizana namerava da preuzme kontrolu na tribinama. Mi kontrolu, saradnju sa našim navijačima imamo i ona se dokazala i pokazala. Ovo je usmereno da upozori UEFA, koja stalno drži naše klubove na nišanu, a posebno Partizan, da kazne bude sve strože, finansijske i svake druge. Jasno je da je ovo bio kriminalno-obaveštajni plan. Tako da je taj nagoveštaj koji smo imali pre mesec i po dana na koji nisam obratio previše pažnje misleći da je obićno laprdanje neodgovornog čoveka koji nažalost vrši odgovorne funkcije. Ali mi je to ostalo u glavi i pokazalo se tačno. Da naše navijače, Partizanov jug, nismo upozorili na takvu mogućnost, posledice bi bile gore. Samo smo ih upozorili da postoji neka mogućnost, ali ne ovako nešto, nismo ni pomislili da bi neko ovako to organizovao. Tu su učestvovale strane bezbednosne službe, neke strukture koje postoje u Beogradu", kaže Vučević.

"Ovo su problemi koje ne može da reši uprava nijednog kluba, ni jednog sportskog društva. Mora da bude potpuna saradnja državnih organa. Kao protiv Skenderbega. Ovo je incident koji se neće ponavljati. Ne treba da odvrati navijače sa tribina, ovo nije bila borba za preuzimanje tribina, nego neka namera da se Srbija pokaze u lošem svetlu, kao izvor nasilja", zaključio je prvi čovek srpskog šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve