"Jug su napali strani plaćenici i izdajnici"

Na fejsbuk stranici pod nazivom 'Južna strana'' objavljeni su lični podaci hrvatskih državljana koji su učestvovali u incidentima na 156. večitom derbiju.

Izvor: B92
Podeli
StarSport
StarSport

Ko su Hrvati za koje se tvrdi da su bili u Humskoj?

Ante Firić je u Hrvatskoj u žižu javnosti došao kada je uhapšen pod optužbom da je bio deo grupe koja je po narudžbi pretukla ugostitelja Franu Žuvela, dok je Damir Tovarović poznat kao nekadašnji državni šampion u borilačkim sportovima.

U neredima na južnoj tribini stadiona Partizan tokom večitog derbija u sredu povređeno je više lica, a među njima je bilo i nekoliko stranih državljana.

Prema informacijama hrvatiskih medija, Hrvati su na derbi došli na poziv "kolega" iz beogradskog podzemlja, kako bi im pomogli u preuzimanju kontrole na južnoj tribini stadiona Partizana.

Spekuliše se da su se navijači Partizana međusobno sukobili oko borbe za prevlast na tribini, mada je nejasno zašto su za taj obračun izabrali derbi kada bi mnogo više šansi za uspeh imali na nekoj utakmici manjeg rizika.

"Da se dalje ne bi širile dezinformacije Južna Tribina sada se oglašava. Juče je u toku derbija napadnut Jug (ne samo Alkatraz nego i ostale grupe) od strane domaćih izdajnika i hrvatskih plaćenika. Priče kako je Jug napadnut zbog paljenja zastava Jang bojs i Vandal bojs su netače, zastave su stajale gde i ostale i nisu zapaljene. Ta priča da su zapaljene je laž i služila je samo kao paravan za napad i dalje kriminalne i političke igre. Ovo su hrvati koji su plaćeni da dođu da napadnu Jug i Grobare", navodi se na spomenutoj stranici, uz priložena lična dokumenta.

MUP Srbije je saopštio da je posle derbija u policiju "dovedeno" 26 lica. Opširnije o tome na INFO strani.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu