Milošević: Huligani očigledno jači od države

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević razočaran je novim huliganskim ispadima na srpskim stadionima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Povezane vesti:
* Hrvatski mediji: Splićani "ratovali" sa Grobarima
* Slika večeri: Sa detetom na leđima bežao od baklje
* Derbi u svetu: "Krvava bitka", "Erupcija nasilja", "Najhaotičniji derbi"
* Junak derbija: Stojković odbranio zicer, ali i igrače Zvezde
* FOTO: Užasne slike derbija, krvavi i goli huligani

Huligani su opet bacili u senku fudbal, ovaj put na 156. "večitom" derbiju između Partizana i Crvene zvezde u Humskoj 1.

"Po ko zna koji put se ponavlja da imamo glavne sudionike van terena, što je jako ružno i ugrožava naš fudal. Ponovo smo poslali lošu sliku u svet koja je jako ružna i svi svetski mediji i opet pričaju o negativnim stvarima kada je naš fudbal. U ovoj situaciji šaljemo ne samo ružnu sliku fudbala već i kompletnu cele države, što nam nikako ne treba. Već imamo negativan status negativan status u evropskim i svetskim medijima i ovakve stvari sigurno neće pomoći. Ne znam šta da kažem, koje su to reči imale bilo kakvu težinu, bezbroj puta smo pokušavali, upućivali apele i mi iz fudbalskog saveza, međutim, očigledno je da to ne funkcionišei da to išta znači", rekao je Milošević za TV O2.

U sredu su se u Humskoj međusobno tukli navijači Partizana, u borbi za prevlas na južnoj tribini.

"Nemoguće je rečima opisati ono što smo videli. Takve scene smo viđali u ratnim zonama, nepojmivo mi je da ljudi iste nacije i pripadnici iste države i vere da mogu toliko da mrze jedne druge i da to na taj način ispoljavaju. Zanima me koji su to razlozi? Prevlast na tribinama? Zaista poražavajuće", dodao je bivši igrač Partizana i nekadašnji reprezentativac.

Srbija već godinama ima ogromne probleme sa nasiljem na sportskim terenima, koje nikako ne uspeva da iskoreni.

"Mislio sam da može, sada više ne znam šta da mislim, ali oni su očigledno jači i od države i od svih mogućih instituacija koji se bore protiv nasiljem na sportskim terenima. Ali i tu grešimo. Nasilje je nasilje, bez obzira gde se nalazi i mora se tako i tretirati. Zašto se nasilje na fudbalskim terenima razlikuje od nasilja na ulici. Ja ako udarim onog čoveka biću uhapšen i procesuiran, neće mi biti oprošteno. Da li se nasilje dešava na utakmici, na ulici ili ispred škole ono je isto. Nasilje je nasilje", zaključio je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu