Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.12.2017.

14:00

Inijesta o Nejmaru u Realu: Ravnodušan sam

Kapiten Barselone Andres Inijesta ravnodušan je na priču o mogućnosti da nekadašnji saigrač Nejmar pojača redove velikog rivala Reala.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Inijesta o Nejmaru u Realu: Ravnodušan sam
Foto: Getty Images

Nejmar je letos postao najskuplji igrač u istoriji fudbala u transferu vrednom 222 miliona evra u Pari Sen Žermen, ali se već spekuliše da mu je to samo usputna stanica do Santjago Bernabeua.

"Ravnodušan sam jer mi to nije bitno, mada, ako bi se desilo, možda bi mi smetalo da vidim igrača koji je bio deo naših uspeha u dresu velikog rivala. Ipak, teško je govoriti o hipotetičkim stvarima. Ako se to desi videćemo", izjavio je Inijesta za Mundo Deportivo.

Fudbaler koji je celu karijeru proveo u Barseloni i osvojio, za sada, 30 trofeja, uključujući osam titulu u Primeri i četiri u Ligi šampiona, prokomentarisao je i petu Zlatnu loptu Kristijana Ronalda.

"Svako ima svoje mišljenje o tome, ali očigledno je da se igrač na Ronaldovom nivou, koji je osvojio pet Zlatnih lopti, svrstava među najbolje igrače sveta" , poručio je Inijesta, uz opasku da je on glasao za saigrača Lionela Mesija.

Kapiten Barselone se nada da će Havijer Masćerano ostati u klubu i pored medijskih spekulacija da napušta klub u januaru. Masćerano je prošlog meseca izjavio da se njegovo vreme provedeno na Nou Kampu bliži kraju.

Španski mediji su preneli da je Argentinac blizu odlaska u kineski klub Hebej Čajna, koji sa klupe predvodi nekadašnji trener Mančester sitija i Real Madrida Manuel Pelegrini.

"Ništa još nije zvanično. Lično, voleo bih da ostane zato što nam je važan i kao osoba i kao igrač. Niko ne može da sumnja u posvećenost Masćerana Barseloni posle svih ovih godina", rekao je Inijesta.

Havijer Masćerano je u Barselonu došao 2010. godine iz Liverpula i od tada je sa katalonskim klubom osvojio četiri trofeja u LaLigi i dva u Ligi šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve