Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.12.2017.

12:34

"Večiti" sa "kreča": Partizan – Zvezda 9:8 (VIDEO)

Ključni detalj 156. derbija bio je penal iz kojeg je Partizan poveo protiv Crvene zvezde, prvi koji je dosuđen crno-belima protiv najvećeg rivala od 1995.

Izvor: AK

Autor: AK

Foto: TANJUG/DIMITRIJE GOLL/bb

Bio je to deveti penal za Partizan ove sezone u Superligi, dok je Zvezdi dosuđeno osam, a igrači beogradskih velikana su promašili po jedan.

Prvi koji je dosuđen crveno-belima nije iskoristio Aleksandar Pešić protiv Čukaričkog, ali se ispravio odmah iz odbitka, dok je za crno-bele neuspešan bio Tošić u Čačku u samoj završnici meča.

Za razliku od mnogih, poslednji koji je napravio Vujadin Savić nad Ognjenom Ožegovićem nije bio sporan, što je potvrdio i štoper Zvezde, kao i izostanak protesta čelnika kluba koji su uoči derbija bili nezadovoljni izborom Milorada Mažića za glavnog sudiju meča.

"Krivo mi je što sam ga ja napravio posle 22 godine. Rekao sam da je bio čist kao suza i čim Mažić sudi mislim da je tako kako on dosudi", rekao je Savić.

Preostalih osam penala za Partizan u Superligi ove jeseni: Voždovac 1:3 (Đurđević), Radnik 2:0 (Suma, Tošić), Borac 2:1 (Tošić promašio), Bačka 3:1 (Jevtović), Zemun 3:1 (Jevtović), Mačva 3:1 (Ilić), Napredak 1:2 (Jevtović)

Svih osam penala za Zvezdu u SL ove jeseni: Čukarički 3:0 (Pešić promašio), Radnik 5:0 (Boaći), Spartak 1:0 (Boaći), Radnički 4:0 (Pešić), Rad 6:1 (Boaći), Čukarički 2:1 (Boaći), Radnik 5:0 (Jovičić), Bačka 2:2 (Boaći).

Osim po osam penala u Superligi, "večiti" su imali i po jedan u Kupu, Jevtović je pogodio za Partizan protiv Rtnja (3:0), a Pešić za Zvezdu protiv Borca (4:0).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve