Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.12.2017.

11:34

Maroko gostuje Srbiji uoči Mundijala

Fudbaleri Srbije igraće protiv Maroka prijateljsku utakmicu u martu u Beogradu, prenosi "SOS kanal".

Izvor: AK

Autor: AK

Maroko gostuje Srbiji uoči Mundijala
Foto: Screenshot

Biće to verovatno prva u nizu test utakmica "Orlova" uoči Svetskog prvenstva koje je na programu od 14. juna do 15. jula sledeće godine u Rusiji.

Maroko je trenutno 40. selekcija na FIFA rang listi, a SP u Rusiji će "Lavovima sa Atlasa" biti prvi Mundijal od Francuske 1998.

Ove godine Maroko je između ostalog poražen od Finske (1:0), pobedo je Obalu Slonovače (1:0), izgubio je od Egipta (1:0) i Holandije (2:1), nadigrao Tunis (1:0), te Južnu Koreju (3:1).

Osim sa Srbijom, afrički tim će se za SP spremati i protiv selekcije Uzbekistana 27. marta.

Glavne zvezdetima su defanzivac Juventusa i kapiten reprezentacije Mehdi Benatija, bel Fenerbahčea Nabil Dirar, saigrač Dušana Tadića u Sautemptonu Sofijan Bufal, vezista Galatasaraja Junes Belhanda, potom igrači sredine terena iz Ajaksa, Fejenorda, Šalkea, Hetafea, dok je najbolji strelac među napadačima Kalid Butaib iz turske Malataje.

Postava koja je igrala protiv Gabona (3:0, het-trik Butaiba) u poslednjem meču kvalifikacija za SP: Munir Hakimi, Sais, Benatija, Dirar Busufa, El Ahmadi Ziječ, Amrabat, Belhanda Butaib.

"Lavove" kao selektor predvodi Francuz Erve Renar, koji već desetak godina predvodi ekipe sa "crnog kontinenta", a dva puta je osvajao Kup afričkih nacija – sa Zambijom 2012. i Obalom Slonovače 2015. Maroko je neporažen u poslednjih sedam utakmica.

Srbija će na Mundijalu, svom prvom velikom takmičenju od 2010, igrati u Grupi E sa Kostarikom (17. jun, Samara), Švajcarske (22. jun, Kalinjingrad) i Brazila (27. jun, Moskva).

S druge strane, Maroko je u Grupi B sa Portugalom, Španijom i Iranom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve