Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.12.2017.

12:33

"Neću da kažem da li su sudije potkupljene ili ne"

Milorad Vučelić, predsednik Partizana, kaže u razgovoru za klupsku emisiju da su "sudije najgori deo srpskog fudbala", kao i da izgleda "da se time ponose".

Izvor:

Autor:

StarSport

"Sudije su najgori deo srpskog fudbala, a izgleda da se oni ponose time. Oni kao da žele da iz utakmice u utakmicu potvrde taj stav o njima. Sude nakaradno. Neću da kažem da li su potkupljene ili ne, ali Partizan u tome ne učestvuje. Ukupno poznajem trojicu sudija, a promenio sam sa svima njima šest, sedam rečenica. Odbijaju video tehnologiju, a sudije, em su neprofesionalne, još i ne vide. Ako je neko potkupljen ili je navijač onda to razumem jer ima interes. Ali, ako neko ne ume da sudi, onda je problem. Onda ne zna", rekao je Vučelić i nastavio:

"Oni neće da sude po principu ni po babu, ni po stričevima. Oni žele da ostanu zaštićeni jer bi se sa video tehnologijom uočile sve njihove greške. Nema nijedno kolo da nisu priznati golovi iz ofsajda, sumnjivi penali... Zato oni to hoće da izbegnu, a i klubovi kojima to odgovara. Njima odgovara da ostane tako, da fudbalsko polje ne bude sportsko polje, nego polje proizvoljnih odluka".

Crno-beli, pred poslednji duel u polusezoni, u 156. večitom derbiju dočekuju Crvenu zvezdu na svom stadionu od 18 časova, a u najveću utakmicu našeg fudbala ulaze sa devet bodova minusa.

"Partizan je sâm kriv i odgovoran za ovu razliku u bodovima. U Partizanu mora da se zna da u ovakvom sudijskom odlučivanju i ovakvoj javnosti, on mora uvek da bude spreman da dâ dva gola više nego što bi sudijskim nepravdama moglo da bude oduzeto. Tu svest, da se ne zavaramo, mi imamo od početka prvenstva", istakao je Vučelić.

Pravdu u Humskoj deliće najbolji srpski arbitar Milorad Mažić i njegov tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d